Stewart verwacht snel witte rook over nieuwe toptrainer

Reacties

AZ verwacht op korte termijn bekend te kunnen maken wie Dick Advocaat na dit seizoen opvolgt als hoofdtrainer. Dat vertelt technisch directeur Earnest Stewart donderdagmiddag op de clubwebsite van de Alkmaarders.

Stewart verwacht snel witte rook over nieuwe toptrainer

Advocaat liet eind vorige maand weten al na minder dan één seizoen weer te vertrekken bij AZ. De 66-jarige Hagenaar volgde in september vorig jaar Gertjan Verbeek op, die het na ruim drie seizoenen voor gezien moest houden in het AFAS Stadion.

Al weken zoemt de naam Marco van Basten rond in Alkmaar. Stewart noemt geen namen, maar stelt wel bijna rond te zijn met de opvolger van Advocaat. 'Ik kan er heel kort over zijn: we zijn momenteel bij het vastleggen van een nieuwe hoofdtrainer in een vergevorderd stadium.'

En dus is er spoedig groot nieuws bij AZ. 'Binnen een week verwacht ik witte rook, al kun je dat in dit soort zaken nooit exact zeggen', vervolgt Stewart. 'Zorgvuldigheid gaat boven snelheid. Maar we zijn hard bezig om komend seizoen weer een toptrainer voor de spelersgroep te zetten.'

Van Basten, die aan het eind van dit seizoen SC Heerenveen verlaat, voldoet volledig aan de profielschets die AZ heeft gemaakt voor zijn nieuwe coach. Hij voetbalde zelf op hoog niveau en heeft bewezen te kunnen omgaan met jong talent. Geld speelt bovendien geen rol voor de oud-international, die ook nog eens in Noord-Holland woont.

Deze week staat in de printeditie van Voetbal International een uitgebreid verhaal over de ontwikkelingen bij AZ. Klik hier om de nieuwe VI direct te bestellen.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.