Stewart: 'AZ heeft geen miljoenen liggen om te investeren'

Reacties

AZ is druk aan het sleutelen aan de selectie die vorige week beslag legde op de derde plaats in de Eredivisie. Jesper Drost (PEC Zwolle) en Marcel Ritzmaier (PSV) zijn in beeld om de Alkmaarders te versterken.

Stewart: 'AZ heeft geen miljoenen liggen om te investeren'

Wesley Hoedt (Lazio), Simon Poulsen (PSV) en doelman Esteban (nog niet bekend) lopen transfervrij de deur uit. Voor Nemanja Gudelj (Ajax) toucheert AZ 6,3 miljoen euro. Jeffrey Gouweleeuw, Steven Berghuis en Aron Jóhannsson hebben zichzelf de laatste tijd eveneens in de etalage gezet. ‘Maar het voordeel is dat het verkopen van spelers na de transfer van Gudelj geen absolute noodzaak meer is’, zegt trainer John van den Brom deze week in Voetbal International.

Jop van der Linden is de eerste aanwinst voor komend seizoen. De 24-jarige centrumverdediger komt transfervrij over van Go Ahead Eagles. Jan Wuytens mag op zoek naar een nieuwe werkgever. De Belg verloor begin dit seizoen zijn plaats aan Wesley Hoedt en kwam tot slechts vijf Eredivisie-duels. Hij kan moeilijk leven met een bijrol en heeft er door de komst van Van der Linden weer een concurrent bij. Joris van Overeem (20) wordt gezien als versterking voor het middenveld. De huurling groeide bij FC Dordrecht meteen uit tot Speler van het Jaar. ‘Hij is een ander type dan Gudelj, maar ik ben onder de indruk geraakt van wat ik Joris dit seizoen heb zien doen’, aldus Van den Brom.

Mitchell Dijks is een belangrijke kandidaat om Poulsen op te volgen, maar voor de linksback van Willem II bestaat ook concrete belangstelling van Ajax en Feyenoord. AZ volgt verder Ritzmaier (foto, PSV) en Drost (PEC). 'In die hoek moeten we het vooral zoeken', aldus directeur voetbalzaken Earnest Stewart. 'Er liggen geen miljoenen klaar om uit te geven en we moeten dus creatief zijn. Maar we hebben jaren geleden niet voor niets ingezet op de eigen jeugd. Daar plukken we inmiddels steeds vaker de vruchten van.'

Lees in Voetbal International een uitgebreide kroniek over AZ.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.