Stevig strafvoorstel voor Tininho en Juanfran

De aanklager van KNVB heeft weinig clementie voor Tininho en Juanfran, voor wie het seizoen zomaar voorbij kan zijn.

Stevig strafvoorstel voor Tininho en Juanfran

Tininho en Juanfran moeten vrezen dat het reguliere seizoen erop zit. Als het aan de aanklager van de KNVB ligt, krijgen NEC'er en de Ajacied een straf van vier duels aan hun broek. Voor de Spaanse linksback van Ajax gaat het om een onvoorwaardelijke straf, in het schikkingsvoorstel voor Braziliaan is één wedstrijd voorwaardelijk opgenomen.

Juanfran ging zondag in de wedstrijd tegen Roda JC in de fout. De Spaanse back kreeg direct een rode kaart van scheidsrechter Roelof Luinge, die natrappen had geconstateerd. Mocht de Ajacied de schikking naast zich neerleggen, zal de tuchtcommissie zich over de zaak gaan buigen. In de strafmaat is rekening gehouden met zijn strafblad.

Tininho moest wachten op een schikkingsvoorstel, omdat de verklaring van 'slachtoffer' Jason Culina op zich liet wachten. De Braziliaanse NEC'er had twee weken geleden in het duel met PSV een elleboogstoot uitgedeeld, maar ontliep een straf omdat het voorval scheidsrechter Kuipers was ontgaan. Tininho heeft tot dinsdagochtend de gelegenheid te reageren op het schikkingsvoorstel

De KNVB-aanklager wil Marcel Seip voor één wedstrijd aan de kant houden voor het onreglementair afstoppen van de doorgebroken NEC'er Saïd Boutahar. De verdediger van SC Heerenveen kreeg voor zijn vergrijp de rode kaart.

Bekijk hier al onze video's