Stevens zet tegen oude club grote stap richting lijfsbehoud

VfB Stuttgart heeft in eigen huis overtuigend afgerekend met Schalke 04: 3-1. Trainer Huub Stevens bewijst zichzelf daarmee een goede dienst in de strijd om handhaving in de Bundesliga.

Schalke had op bezoek bij Stuttgart het veldoverwicht, maar de thuisploeg was ontzettend effectief. Martin Harnik opende in de 23ste minuut de score na een goed aangesneden vrije trap van Daniel Didavi. Toen Cacau in de 54ste minuut raak kopte, kwam Stuttgart helemaal in een zetel te zitten. Het was de eerste treffer van Cacau sinds september 2012. Na een mooie actie van Gotuku Sakai zorgde Harnik zelfs voor de 3-0.

Schalke wist via Adam Szalai nog wel een doelpunt in te lopen, maar het elftal van spits Klaas-Jan Huntelaar, die negentig minuten lang geen indruk kon maken, kwam niet meer terug in de wedstrijd. Schalke blijft op de derde positie staan en heeft nog een marge van vier punten over naar nummer vier Bayer Leverkusen.

Handhaving
Voor Stevens is de overwinning cruciaal, want Stuttgart staat nu met nog drie duels te gaan vier punten los van nummer zestien Hamburger SV. Daarmee is handhaving voor Stevens binnen handbereik. De nummer zeventien en achttien degraderen direct uit de Bundesliga, terwijl de club die zestiende wordt nacompetitie speelt. Stuttgart kan vrijdag op bezoek bij Hannover 96, dat veertiende staat, opnieuw een grote stap zetten om degradatie te ontlopen.