Stevens wil resultaat zien: 'Het mag best wat sneller gaan'

Reacties

Ondanks de slechte klassering in de Bundesliga is 1899 Hoffenheim-trainer Huub Stevens positief in de aanloop naar het competitieduel met Borussia Mönchengladbach van zaterdag. De Nederlander wil met de Duitse hekkensluiter toewerken naar een 'kampioenschap'.

Stevens wil resultaat zien: 'Het mag best wat sneller gaan'

'We maken elke week stappen in de goede richting', sprak Stevens, die Hoffenheim het komende half jaar moet zien te behoeden voor degradatie. Sinds zijn entree pakte de ploeg echter in drie wedstrijden slechts twee punten. 'Dat klopt, het mag best wat sneller gaan', vervolgde hij het perspraatje.

Toch denkt de Limburger niet dat hij aan een perspectiefloze klus is begonnen. 'Momenteel ben ik misschien meer psycholoog dan trainer, maar dat hoort erbij', legde hij uit. 'We strijden momenteel namelijk tegen degradatie. Maar als het ons lukt dat gevecht te winnen, zal dat voelen als het behalen van een kampioenschap.'

Opponent Gladbach kwam woensdag in de Champions League nog uit tegen Sevilla (4-2 zege). Volgens Stevens is dat geen voordeel voor Hoffenheim. 'Dat ze doordeweeks hebben gespeeld, heeft helemaal geen invloed. Ze hebben door die wedstrijd mogelijk juist meer zelfvertrouwen', aldus de ervaren oefenmeester.

Stuttgart
Hoffenheim is momenteel hekkensluiter met een punt minder dan FC Augsburg. Die ploeg verliet afgelopen weekend de laatste plaats door een zege op VfB Stuttgart (0-4), nota bene de club die Stevens twee seizoen op rij als interim-trainer voor degradatie behoedde.

Stuttgart ontsloeg na die blamage trainer Alexander Zorniger, maar kon deze keer niet op de Limburger terugvallen in de strijd om lijfsbehoud. 'Ik was daar ook niet nóg eens aan de slag gegaan. Drie keer op rij hetzelfde kunstje werkt niet.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.