Stevens voor climax: 'Spelers kunnen nu met druk omgaan'

Reacties

Huub Stevens heeft zaterdag bij een overwinning in Paderborn zijn missie bij VfB Stuttgart volbracht. Dan speelt de club ook volgend seizoen in de Bundesliga.

Stevens voor climax: 'Spelers kunnen nu met druk omgaan'

'We hoeven alleen maar naar onszelf te kijken', zegt Stevens op de clubsite voorafgaand aan het cruciale duel. Na de thuiszeges op Mainz (2-0) en HSV (2-1) volstaan drie punten voor directe handhaving, omdat concurrenten Hannover en Freiburg elkaar in een onderling duel treffen. Nummer laatst Paderborn moet bij een zege nog afwachten of het zich handhaaft.

Stevens heeft zijn elftal in de voorgaande wedstrijden veel progressie zien boeken. De spelers leerden volgens hem omgaan met de druk. 'Een dag waarop je niets leert, is een verloren dag', benadrukt de 61-jarige trainer. 'Ondanks de druk is het belangrijk dat we ontspannen kunnen trainen en naar de wedstrijd toeleven.'

Doelpunten
Tijdens het eerdere treffen in de Mercedes-Benz Arena, vlak voor de Kerst, vielen geen doelpunten. 'Paderborn is in tegenstelling tot dat heenduel ook een stuk volwassener geworden', denkt Stevens. 'Maar mijn jongens weten wat er nu van ze verwacht wordt.'

Bij winst houdt Stevens de club voor het tweede jaar op rij als interim-trainer in de Bundesliga, waarna hij zelf hoopt ook volgend seizoen bij Die Schwaben aan het roer te staan. Over zijn toekomst is echter nog geen beslissing naar buiten gebracht door de club.

In de VI van deze week staat een uitgebreide reportage over Huub Stevens in Stuttgart. Het nieuwste nummer ligt sinds woensdag in de winkels en is hier te bestellen.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.