Stevens verdedigt 'simulant' Van der Vaart

Rafael van der Vaart mag het dan hebben verbruid bij de HSV-aanhang, trainer Huub Stevens staat vierkant achter de international.

Stevens verdedigt 'simulant' Van der Vaart

Stevens kent geen twijfel over de fysieke ongemakken van zijn spelmaker: 'Hij was en is geblesseerd. Hij heeft HSV nooit in de steek gelaten en heeft mij verzekerd dat hij zich honderd procent zal inzetten als hij weer fit is.'

Alle speculaties over het simuleren van een blessure om een transfer naar Valencia af te dwingen werpt Stevens verre van zich. 'De vraag of hij echt geblesseerd is, is te gek voor woorden. Het is ongelooflijk wat hier in Hamburg allemaal gebeurt.'

Hoewel Van der Vaart liever vandaag dan morgen afreist naar Valencia, houdt HSV zijn poot stijf. Van een transfer is en zal geen sprake zijn, zo herhaalde manager Dietmar Beiersdorfer vrijdag nog maar eens.

Of Van der Vaart zondag tegen Bayer Leverkusen kan spelen is nog onzeker. De Oranje-international heeft nog last van rugklachten, die hem ook aan de kant hielden voor het UEFA Cup-treffen tegen Honved Boedapest. 'Maar het gaat steeds beter', aldus Stevens.

Bekijk hier al onze video's