Stevens laat eerste zege glippen, HSV wint Nordderby

Huub Stevens heeft zijn eerste overwinning als trainer van Hoffenheim door zijn vingers zien glippen. Daardoor is zijn ploeg nog altijd hekkensluiter. De Nordderby werd een prooi voor HSV.

1899 Hoffenheim - Borussia Mönchengladbach 3-3
Met Stevens op de bank had Hoffenheim uit drie duels twee punten gepakt. Zowel tegen 1. FC Köln als tegen Eintracht Frankfurt werd doelpuntloos gelijkgespeeld, terwijl van Hertha BSC met 1-0 werd verloren. De voortekenen waren voor zaterdag ook niet bepaald gunstig, aangezien André Schubert vanaf het moment dat hij het roer bij Gladbach overnam in acht competitieduels maar twee punten liet liggen. Alleen Manchester City wist de ploeg van Schubert – in de Champions League – te kloppen.

Toen Fabian Johnson na vijf minuten Gladbach al op voorsprong zette, leken Stevens & co af te stevenen op een moeilijke middag. Via Steven Zuber en Eugen Polanski was die achterstand in een half uur evenwel omgezet in een 2-1 voorsprong. Nadiem Amiri, die bij de eerste twee treffers aangever was, zorgde vlak na rust zelfs nog voor 3-1 na een foute terugspeelbal Lars Stindl.

Maar die voorsprong bleek niet aan de ploeg van Stevens besteed. Gladbach, dat midweeks nog de eerste Champions League-zege boekte door met 4-2 van Sevilla te winnen, toonde veerkracht. Via Josip Drmic en Johnson werd de eerste nederlaag van Schubert in de competitie voorkomen. Gladbach is daardoor nog subtopper, terwijl Hoffenheim met een wedstrijd meer gespeeld net zo veel punten heeft als nummer zeventien FC Augsburg.

Werder Bremen - Hamburger SV 1-3
Na de nodige seizoenen vechten tegen degradatie lijkt het roemruchte HSV nu wel de weg omhoog te hebben ingezet. Tegen een andere Bundesliga-gigant en in de Nordderby werd zaterdag de zesde overwinning geboekt. Ivo Ilicevic zette HSV al na drie minuten op het goede spoor. Na 27 minuten zorgde Michael Gregoritsch voor een ruimere voorsprong. De aansluitingstreffer van Anthony Ujah, die na ruim een uur voor de 1-2 tekende, kwam voor Werder uiteindelijk te laat om nog punten over te houden. Nicolai Müller bepaalde de eindstand zelfs nog op 1-3. Werder bungelt daardoor onderaan de middenmoot, terwijl HSV de aansluiting met de subtop te pakken heeft.

Hannover 96 – Ingolstadt 4-0
Charlison Benschop zag vanaf de bank hoe Hannover 96 slechts 24 minuten nodig had om het duel in het voordeel te beslissen. Voormalig PSV-verdediger Marcelo opende na vijf minuten de score en via Leon Andreasen was het vijf minuten later al 2-0. Door de 3-0 van Kenan Karaman kon Hannover ruim een uur spelen in de wetenschap dat er gewonnen zou worden. Op aangeven van invaller Benschop bepaalde Uffe Bech de stand zelfs nog op 4-0. Die drie punten zorgen voor de zo gewenste aansluiting met de middenmoot, waar Ingolstadt al vertoefde.

1.FSV Mainz 05 – Eintracht Frankfurt 2-1
In de derby tegen Frankfurt heeft Mainz een belangrijke zege geboekt. Yoshinori Muto was na vijf minuten trefzeker en Yunus Malli verdubbelde op slag van rust die voorsprong. Haris Seferovic liet na ruim een uur nog wel de aansluitingstreffer aantekenen, maar verder kwam Frankfurt – dat door een tweede gele kaart voor Alexander Meier vanaf de veertigste minuut met tien man speelde – niet meer. Daardoor is Mainz opgeklommen naar de zevende plek. Eintracht is dertiende.

{"title":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","titleMobile":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","odd":"50.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:5e9d6612-8d73-4c52-9042-dc628c0ede1a","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO.","textMobile":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO."}