Stevens kan voor drieënhalf jaar aan de slag bij Zuid-Korea

Reacties

Mogelijk krijgt Zuid-Korea voor de vijfde keer een Nederlandse bondscoach. Huub Stevens is in beeld om Uli Stielike op te volgen. Er is hem een contract van drieënhalf jaar aangeboden.

Stevens kan voor drieënhalf jaar aan de slag bij Zuid-Korea

Dat liet de zestigjarige trainer, in het verleden werkzaam voor onder meer PSV, Schalke 04 en tot mei van dit jaar VfB Stuttgart, weten tijdens het FOX Sports-programma De Tafel van Kees. 'Ik ben een paar maanden vrij geweest dus het kriebelt wel weer. Maar ik doe niet alles; geen China bijvoorbeeld.'

Stevens kon ook aan de slag als bondscoach van Azerbeidzjan, maar bedankte voor die eer. De achttienvoudig international van het Nederlands elftal was nog niet eerder actief als bondscoach, maar mogelijk komt daar nu verandering in.

Guus Hiddink was van januari 2001 tot en met juni 2002 de eerste Nederlandse bondscoach van Zuid-Korea en hij was zeer succesvol. De Achterhoeker leidde het gastland naar de vierde plaats op het WK. Daarna gaven ook Jo Bonfrere, Dick Advocaat en Pim Verbeek leiding aan het Aziatische land.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.