Stevens kampioen met Red Bull na uitzege op Sturm Graz

Red Bull Salzburg heeft zijn landstitel met succes geprolongeerd. Onder leiding van trainer Huud Stevens won de club met 2-0 bij Sturm Graz, waardoor het kampioenschap een feit was.

Afgelopen zondag had Red Bull aan een gelijkspel thuis tegen concurrent Austra Wien genoeg om de titel binnen te halen, maar na een hectische slotfase - in blessuretijd werd een treffer van Rabiu Afolabi ten onrechte afgekeurd vanwege buitenspel - verloor de club uit Salzburg met 1-0.

Toch had Red Bull alles nog in eigen hand, want op de slotdag was een uitzege bij Sturm Graz goed voor het kampioenschap en eigenlijk al na ruim een kwartier was de overwinning een feit. Twee doelpunten binnen twee minuten bezorgden de ploeg van Stevens een comfortabele 2-0 voorsprong.

In de veertiende minuut zette Simon Cziommer - die in de Eredivisie onder contract stond bij FC Twente, Roda JC, AZ en FC Utrecht - de ploeg van Stevens op voorsprong en nog geen twee minuten later maakte Roman Wallner de droomstart compleet door er 0-2 van te maken. Kort voor tijd kwam Barry Opdam nog in het veld, de verdediger vertrekt komende zomer uit Salzburg.

In de resterende 74 minuten kwam de voorsprong van Red Bull geen moment in gevaar, waardoor de derde landstitel in vier jaar tijd een feit was. Vorig seizoen pakten Die Bullen het kampioenschap onder leiding van trainer Co Adriaanse.