Stevens hoopt op Duitse international als bewaker Dost

Reacties

Huub Stevens vervolgt zaterdag met VfB Stuttgart de strijd tegen degradatie met de loodzware uitwedstrijd tegen VfL Wolfsburg. In aanloop naar het duel met de club van Bas Dost was er voor de 61-jarige trainer wel een flinke opsteker: Duits international Antonio Rüdiger staat aan de vooravond van zijn rentree.

Stevens hoopt op Duitse international als bewaker Dost

Rüdiger kwam door een meniscusblessure begin december voor het laatst in actie. In de maanden daarvoor had de 22-jarige verdediger zich juist ontpopt tot vaste waarde in de selectie van bondscoach Joachim Löw. In de EK-kwalificatieduels met Polen (0-2) en Ierland (1-1) en de oefeninterland tegen Spanje startte hij zelfs in de basis.

Stevens hoopt op bezoek bij Wolfsburg weer te beschikken over Rüdiger, die mogelijk meteen wordt belast met de bewaking van Dost, dit seizoen al goed voor dertien competitietreffers. 'We moeten kijken hoe hij zich voelt, een wedstrijd spelen is iets anders dan een training. Maar het ziet er goed uit', vertelde de Limburgse coach in aanloop naar de hervatting van de Bundesliga over Rüdiger.

Stuttgart boekte voor de interlandbreak een bemoedigende 3-1 zege op Eintracht Frankfurt. Toch is de club van Stevens met 23 punten nog hekkensluiter, achter SC Freiburg (25), Hamburger SV (25) en SC Paderborn (24). De kans dat daar verandering in komt tegen de huidige nummer twee van Duitsland acht Stevens niet heel groot. 'Om in Wolfsburg punten te pakken, moet er erg veel goed gaan.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.