Stevens fileert Van Gaal: 'Oranje nooit zo slecht gezien op een WK'

Reacties

Huub Stevens (69) zou het niet toejuichen als bondscoach Louis van Gaal trainers in de Eredivisie heeft geïnspireerd met zijn tactische keuzes bij het Nederlands elftal. Stevens zag een 'on-Nederlands' Oranje in Qatar.

Stevens fileert Van Gaal: 'Oranje nooit zo slecht gezien op een WK'
© Pro Shots

Stevens hoopt niet dat de tactiek van Van Gaal navolging krijgt in de Eredivisie. 'Ik heb namelijk niet van het spel genoten. Ik heb Oranje eigenlijk nog nooit zo slecht zien voetballen op een WK als nu', verklaart de oud-trainer van onder andere Roda JC, Schalke 04 en PSV tegenover Voetbal International.

'Ik snap dat je als bondscoach zo ver mogelijk wil komen en dat je een bepaalde tactiek kiest die on-Nederlands is, maar de uitvoering in balbezit was echt slecht. Heel onzorgvuldig in de passing en in de aannames', aldus achttienvoudig international Stevens.

'We zijn uitgeschakeld met een Duitse manier van spelen terwijl de Duitsers eruit gingen terwijl ze Nederlandser speelden dan wij. Ik heb maar één Oranje-goal gezien die voortkwam uit goed combinatievoetbal van achteruit. Dat is echt te weinig', besluit de Limburger.

Lees op VI PRO meer over hoe oud-internationals Huub Stevens en Jan Poortvliet en analisten Kees Kwakman en Leonne Stentler terugblikken op de uitschakeling van het Nederlands elftal tegen Argentinië.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.