Stevenage FC verrast met uitschakeling Newcastle

Newcastle United kan zich gaan richten op de Premier League. De ploeg van manager Alan Pardew verloor in de derde ronde van het FA Cup-toernooi bij het nietige Stevenage FC (3-1).

De club uit de League Two, het vierde niveau in Engeland, durfde vanaf het eerste fluitsignaal van zijn eigen kracht uit te gaan en in de elfde minuut kreeg Mark Roberts de eerste kans namens de thuisclub. Uit een hoekschop van Peter Winn kopte hij net naast het doel van Tim Krul. Newcastle United zou gewaarschuwd moeten zijn, maar net na rust kwam Stevenage FC toch op voorsprong.

Een schot van Stacy Long verdween in de vijftigste minuut via verdediger Mike Williamson achter zijn eigen doelman Krul en vier minuten later stond het zelfs al 2-0. Van twintig meter afstand haalde Michael Bostwick uit en via de binnenkant van de paal leverde het een treffer op. The Magpies moesten nu wel komen, maar invaller Cheik Tioté verloor zijn beheersing.

De voormalig FC Twente-middenvelder kwam in de 58ste minuut in het veld, maar twaalf minuten later kreeg hij een rode kaart na een aanslag op Jon Ashton. Pas in blessuretijd kwam Newcastle terug tot 2-1 dankzij een schitterend schot van Joey Barton, maar Stevenage FC Had slechts 69 seconden nodig voor een antwoord. Peter Winn bepaalde de eindstand toen op 3-1. Foto: VI Images