Stevanovic in genade aangenomen door Van Arum

Hans van Arum kan zondag in de streekderby tegen NEC Nijmegen beschikken over Dalibor Stevanovic. De middenvelder van Vitesse werd tijdelijk teruggezet naar de beloften nadat hij zich na het vorige competitieduel met PSV flink liet gaan. De Sloveen uitte zijn onvrede over het feit dat hij bij de 2-0 nederlaag tegen de ploeg uit Eindhoven negentig minuten op de reservebank zat.

Stevanovic in genade aangenomen door Van Arum

Stevanovic kwam dit seizoen al eerder in opspraak toen hij een obsceen gebaar maakte naar de toenmalige trainer Theo Bos. Vorig seizoen verliet de heetgebakerde Sloveen na een wissel in de rust al eens het stadion.

Interim-trainer Hans van Arum vertelt op de website van Vitesse dat Stevanovic inmiddels zijn excuses heeft aangeboden. 'Dalibor is een speler zich al enkele keren op deze wijze heeft geuit en dat kan gewoon niet. Hij weet dat zelf ook, maar dat verander je niet zomaar. Ik kan zijn boosheid heel goed begrijpen en daar heb ik ook helemaal geen moeite mee.'

'Hij moet echter wel begrijpen dat dit niet de manier is van communiceren. Dalibor heeft met de groep gesproken over zijn verantwoordelijkheidsgevoel. Dan is voor mij de kous af en daarom trainde hij vandaag gewoon weer mee. Het gaat nu om het groepsproces en daarin is hij een belangrijke en vaak ook positieve schakel.'

Civard Sprockel is komende zondag afwezig vanwege een enkelblessure. Lasse Nilsson kreeg vrijdag eveneens last van zijn enkel en is een vraagteken voor de immer beladen streekderby.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen