Steunbetuiging voor Emery na nieuwe inzinking PSG

Reacties

Jarenlang ging het crescendo voor Paris Saint-Germain, maar sinds het vertrek van trainer Laurent Blanc en Zlatan Ibrahimovic is de klad erin gekomen in Parijs. Het thuisduel met Ludogorets leek een ideale gelegenheid de crisisstemming te verlichten, maar het tegendeel was waar: 2-2.

Steunbetuiging voor Emery na nieuwe inzinking PSG

PSG had door het gelijkspel bij Arsenal (2-2) van twee weken terug een uitstekende uitgangspositie om de eerste plaats in Groep A veilig te stellen tegen de Bulgaren, maar die zorgden in het Parc des Princes voor een verrassing. Het leidde tot teleurstelling bij voorzitter Nasser Al Khelaïfi. 'De eerste plaats was ons doel, maar die hebben we uit handen gegeven. We maakten te veel fouten, ik had meer verwacht van de spelers. Deze wedstrijden moeten we snel vergeten.'

Zaterdag speelde PSG ook al een wedstrijd om snel te vergeten. Montpellier zorgde in de Ligue 1 voor een zeldzame afstraffing: 3-0. In de Franse competitie is de club die de laatste jaren altijd oppermachtig was, niet langer onaantastbaar. Koploper Olympique Nice heeft vier punten meer en komt zondag op bezoek in de Franse hoofdstad. 'Het is belangrijk om die wedstrijd te winnen', weet Al Khelaïfi. 'Ik heb vertrouwen in mijn spelers en de trainer.'

Met Zlatan Ibrahimovic als grote roerganger won trainer Laurent Blanc in eigen land elf hoofdprijzen in drie jaar tijd. Omdat het Champions League-avontuur telkens eindigde in de kwartfinale, moest Blanc afgelopen zomer vertrekken bij PSG.
Met Zlatan Ibrahimovic als grote roerganger won trainer Laurent Blanc in eigen land elf hoofdprijzen in drie jaar tijd. Omdat het Champions League-avontuur telkens eindigde in de kwartfinale, moest Blanc afgelopen zomer vertrekken bij PSG.

Dat de Qatarese baas van PSG dergelijke bewoordingen nu al moet bezigen, lijkt nog niet direct een motie van wantrouwen aan Unai Emery. Toch heeft de Spaanse coach vooralsnog moeite zijn bij Sevilla opgebouwde reputatie als succestrainer waar te maken. Emery, die met Sevilla drie keer de Europa League won, moest PSG eindelijk ook naar internationaal succes leiden, maar vooralsnog heeft hij het al druk genoeg met de toegenomen concurrentie in eigen land.

In aanloop naar de topper tegen Nice baarde het gelijkspel tegen Ludogorets, waar basisspeler Virgil Misidjan de score opende en Jody Lukoki inviel, Emery dan ook zorgen. 'We verdienden het om te winnen, dit is een slecht resultaat. Het is zorgelijk, omdat we normaal niet zoveel goals tegenkrijgen en omdat we niet scherp waren in de afronding. Maar we moeten positief blijven: we hebben geen enkele wedstrijd verloren tijdens deze groepsfase en waren gelijkwaardig aan Arsenal.'

Paniek
Ook Thiago Motta vindt dat niet meteen weer de paniek moet uitbreken door twee slechte resultaten in een halve week tijd. 'Voor de nederlaag tegen Montpellier waren we bezig aan een goede serie.' De laatste nederlaag dateerde tot afgelopen zaterdag van 23 september. Sindsdien liet PSG alleen punten liggen tegen Olympique Marseille (0-0) en Arsenal (2-2). Die sterke serie is echter helemaal niets waard als ook de topper, zondag tegen Nice, slecht afloopt voor PSG.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.