Sterrenensemble Real Madrid favoriet tegen Atlético

Reacties

Real Madrid is dinsdagavond om 23.00 uur favoriet tijdens de unieke ontmoeting met Atlético Madrid in de strijd om de Spaanse Super Cup. Talloze keren en op diverse podia speelden de Madrileense grootmachten tegen elkaar, maar nooit eerder in de traditionele seizoenopening waarin de kampioen van Spanje het opneemt tegen de winnaar van de Copa del Rey.

Sterrenensemble Real Madrid favoriet tegen Atlético

In het verleden speelde Atlético, afgelopen seizoen kampioen van Spanje, vijf keer de strijd om de Spaanse Super Cup. In 1985 veroverden Los Rojiblancos tegen Barcelona de eerste en tot dusver enige Supercopa. De resterende vier finales in 1991, 1992, 1996 en 2013 werden verloren. Opvallend genoeg allemaal tegen Barcelona.

Ook stadgenoot Real Madrid verloor de finale vier keer. In de eerste Supercopa in 1982 ging De Koninklijke ten onder tegen Real Sociedad, terwijl Deportivo La Coruña, Sevilla en Barcelona te sterk bleken tijdens de finales in 1995, 2007 en 2011. Daarentegen won Real Madrid de eerste seizoenprijs al negen keer in de rijke clubhistorie.

Op basis van statistieken is Real Madrid favoriet in El Derbi Madrileño, maar ook naar aanleiding van deze zomer lijken de beste papier voor de ploeg van trainer Carlo Ancelotti. Zijn collega-trainer Diego Simeone zag deze zomer met Diego Costa, Filipe Luís en Thibaut Courtois (allen Chelsea) drie belangrijke spelers vertrekken bij Atlético, terwijl de grote broer Real Madrid (foto onder) alleen maar sterker is geworden.

Sterrenensemble
Met de aankopen James Rodríguez, Toni Kroos en de sterspelers Cristiano Ronaldo en Gareth Bale werd Sevilla onlangs eenvoudig verslagen in de strijd om de Europese Super Cup (2-0). De winnaar van het afgelopen Champions League-seizoen is op volle oorlogssterkte en wil na de derde plaats van vorig jaar weer kampioen van Spanje worden, met de Spaanse Super Cup als waarschuwing voor de directe concurrentie.

Voor Atlético telt maar één ding: het onderlinge gevecht met stadgenoot Real winnen en zodoende revanche nemen op de verloren Champions League-finale in Lissabon (4-1 nederlaag n.v.). Dinsdagavond gaat Atlético Madrid op bezoek in Estadio Santiago Bernabéu. Vrijdag 22 augustus heeft de return plaats in Estadio Vicente Calderón, de thuishaven van Atlético. Dan spelen de rivalen om 22.30 uur.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.