Sterling lichtpuntje voor Liverpool: 'Hij lijkt op Sánchez'

Reacties

Na de uitschakeling in de Champions League en de 3-0 nederlaag bij aartsrivaal Manchester United valt er eindelijk weer wat te lachen voor de volop bekritiseerde Liverpool-manager Brendan Rodgers. Hij zag jongeling Raheem Sterling zijn ploeg bij de hand nemen in de kwartfinale om de League Cup, waardoor nu Chelsea wacht.

Sterling lichtpuntje voor Liverpool: 'Hij lijkt op Sánchez'

Liverpool ging in de kwartfinale om de League Cup op bezoek bij AFC Bournemouth, de koploper in het Championship. De als spits geposteerde Sterling nam twee treffers voor zijn rekening (1-3).

Zo had de tactische variant van Rodgers succes, want hij durfde het aan met drie verdedigers te spelen. Gek genoeg waren de zes veldspelers in de rug van Sterling van origine allemaal middenvelders: Jordan Henderson, Steven Gerrard, Lucas Leiva, Lazar Markovic, Philippe Coutinho en Adam Lallana. Sterling kreeg zodoende de voorkeur boven de spitsen Rickie Lambert en Mario Balotelli. Laatstgenoemde zat nog niet bij de wedstrijdselectie, maar heeft zijn blessureleed wel achter zich gelaten. Daniel Sturridge is door fysieke malheur ook nog afwezig.

'Dit was het beste wat ik dit seizoen van ons gezien heb', stelde Rodgers na afloop. Hoogtepunt van de avond was de openingsgoal, waarbij Sterling binnenknikte met het 52ste (!) balcontact van die aanval. 'Uiteindelijk maakt het niet uit of het één of 52 passes zijn, maar het toont wel het geduld dat wij in balbezit hadden', aldus de Noord-Ierse trainer. 'We hebben lang gezocht naar het juiste ritme, maar we komen langzaamaan waar we moeten zijn.'

Rodgers was lovend over zijn aanvalsleider. 'Raheem heeft een briljante wedstrijd afgeleverd. Hij is pas twintig jaar oud, maar nu al enorm belangrijk voor ons.' Sterling werd recent nog gelinkt aan Real Madrid. Hij zou immers teleurgesteld zijn over het hem voorgeschotelde salaris bij zijn contractverlenging op Anfield. De verbintenis van de Engelsman loopt nu nog tot medio 2017.

'Tegen United was hij op Old Trafford ongelukkig en hield David De Gea hem van scoren af. Maar zoals hij nu voetbalt bij ons, kun je hem wel vergelijken met Alexis Sánchez', vergelijkt Rodgers hem met de veelscorende Chileense Arsenal-spits, die afgelopen zomer ook in beeld was in Liverpool.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.