Sterkhouders Heerenveen onzeker voor duel met Heracles

Reacties

SC Heerenveen verloor zondag meer dan alleen de wedstrijd tegen Ajax (1-4). Marten de Roon en Joey van den Berg haalden niet ongeschonden het eindsignaal. Het zal spannend worden of de twee sterkhouders fit zijn voor de uitwedstrijd van zaterdag tegen Heracles Almelo.

Sterkhouders Heerenveen onzeker voor duel met Heracles

Marten de Roon moest in de thuiswedstrijd tegen de Amsterdammers een kwartier voor tijd van het veld met een scheenbeenblessure. Fysiotherapeut Erik ten Voorde zegt op de clubwebsite dat hij verwacht dat de blessure van de 23-jarige aanvoerder meevalt. 'Ik denk dat Marten tegen Heracles wel kan spelen.'

Joey van den Berg speelde de wedstrijd kreupel uit en wordt daarom ook in de gaten gehouden door Ten Voorde. 'Hij kan spelen, het is een verantwoord risico. We moeten de komende dagen kijken hoe het gaat.' De 29-jarige middenvelder heeft net als De Roon een vaste basisplaats in de ploeg van trainer Dwight Lodeweges. Van den Berg kwam 23 keer in actie, De Roon (op foto met Lodeweges) speelde 25 Eredivisie-duels.

Behalve voor De Roon en Van den Berg zal het ook spannend worden voor Simon Thern en Doke Schmidt, die op de weg terug zijn van blessures. Thern kampt met een terugslag van zijn ribkwetsuur, Schmidt is herstellende van klachten aan enkel en rug. De komende dagen moet blijken of het tweetal inzetbaar is.

Heerenveen speelt zaterdag om 19.45 uur uit bij Heracles Almelo. De Friezen staan momenteel zevende in de Eredivisie. De plekken vier tot en met zeven geven aan het eind van het seizoen recht op plaatsen voor de play-offs voor de Europa League. Heracles staat vijftiende, net boven de degradatiezone.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.