Sterker Zweden strandt op Deen Sørensen

Noord-Ierland verraste opnieuw in Groep F, maar nu eens in negatieve zin. Zweden handhaafde zich als koploper door Denemarken van zich af te houden.

Sterker Zweden strandt op Deen Sørensen

Zweden-Denemarken 0-0Zweden slaagde er niet in verder uit te lopen. In het Scandinavische onderonsje met Denemarken was het thuisland beter, maar vormde Thomas Sørensen een te grote sta-in-de-weg. Onder andere Kennedy Bakircioglu en Zlatan Ibrahimovic kregen de bal in kansrijke positie niet langs de Deense doelman.

Zweden blijft wel aan kop in Groep F, maar kan Spanje (dat op bezoek gaat bij IJsland) dichterbij zien komen. Bovendien profiteerden de Zweden minimaal van het puntenverlies van Noord-Ierland. Denemarken moet hopen op misstappen van de concurrentie om plaatsing voor het EK af te dwingen.

Letland-Noord-Ierland 1-0Aan het sprookje van Noord-Ierland lijkt een einde te komen. De nummer twee van Groep F ging onderuit in Letland. Spanje kan later op de avond profiteren.

Noord-Ierland speelde een ongelukkige wedstrijd. Chris Baird werkte een voorzet van Imant Bleidelis achter zijn eigen doelman en de gasten kwamen die tegenslag niet meer te boven. Ook David Healy, topscorer van de EK-kwalificatie met elf goals, kon de stand niet gelijk trekken.

Bekijk hier al onze video's