Sterke tweede helft Telstar nekt Achilles '29

Telstar heeft zich in de Jupiler League op bezoek bij Achilles '29 uitstekend hersteld na een matige eerste helft. In Groesbeek werd de 1-0 achterstand na de rust ruimschoots goed gemaakt: 1-3.

De club uit Groesbeek begon het duel, dat werd geteisterd door harde wind en hoosbuien, voortvarend maar ging slechts met een 1-0 voorsprong de rust in. Kursad Sürmeli opende na ruim twintig minuten de score met een fraaie uithaal in de kruising: 1-0.

En die score had hoger kunnen uitvallen. Zowel Frank Wiafe Danquah als Mehmet Dingil raakte in de eerste helft de paal, waardoor de bezoekers uit Velsen-Zuid in de wedstrijd bleven.

En of Telstar in de wedstrijd bleef. Na tien minuten in de tweede helft hadden Steve Olfers en Ralf Seuntjens de achterstand omgebogen in een voorsprong, terwijl Tarik Tissoudali na ruim een uur de eindstand bepaalde op 1-3. Telstar klimt door de zege naar plaats veertien. Achilles '29 is na 27 speelronden terug te vinden op plek zestien.