Sterke thuisreeks maakt Valencia weer nummer vier

Valencia heeft de vierde plaats in de Primera División heroverd op Sevilla. Door de overwinning op laagvlieger Granada (4-0) ligt de ploeg van trainer Nuno op koers voor de voorronde van de Champions League.

Door toedoen van Daniel Parejo (foto) had Valencia in de eerste helft de buit al binnen. De aanvoerder nam in de 26ste minuut de corner, waaruit Javi Fuego met een rake kopbal de score opende. Kort voor rust tekende Parejo eigenhandig voor de tweede goal voor de thuisploeg. De middenvelder benutte een strafschop, toegekend na een ongeoorloofde actie van Diego Mainz op Antonio Barragán.

Valencia kwam in de tweede helft niet in de problemen. Granada, dat als nummer voorlaatst moet vrezen voor degradatie, bleek niet bij machte doelman Diego Alves te verontrusten. Daardoor hield de Braziliaanse goalie zijn recordreeks in stand. Inmiddels heeft hij zes thuisduels op rij de nul gehouden. Met 595 minuten in Mestalla zonder tegendoelpunt heeft Diego Alves het clubrecord stevig in handen.

Zijn collega Roberto moest nog wel meer incasseren in Mestalla. Sofiane Feghouli en Álvaro Negredo bepaalden in de slotfase de eindstand op 4-0. Dankzij de veertiende thuisoverwinning van het seizoen heeft Valencia zich weer op de vierde plaats genesteld. Dat ging ten koste van Sevilla, dat op slechts twee punten staat.