Sterk Porto komt in Madrid blunder Hélton te boven

FC Porto heeft een knap 2-2 gelijkspel behaald op bezoek bij Atlético Madrid. Daarmee kregen de Portugezen niets te veel, want de gasten waren de betere ploeg in Vicente Calderón.

John Heitinga begon opnieuw op de bank bij Atlético. Hij zag zijn ploeg al na drie minuten spelen op voorsprong komen. Maxi Rodríguez knalde raak na een doorgeschoten pass: 1-0.

Na die vroege voorsprong nam Porto het heft in handen. De Braziliaan Hulk was voortdurend dreigend en de Argentijnse spits Lisandro López toonde zich een uitstekende afmaker.

López schoot met links de gelijkmaker binnen na een misser van Atlético-verdediger Pablo Ibañez. Eerder was een goal van de Argentijn afgekeurd vanwege buitenspel.

Dat Porto met een achterstand ging rusten, was te wijten aan een afgrijselijke blunder van doelman Hélton. De keeper liet op klungelige wijze een ongevaarlijk schot van Diego Forlán door zijn armen glippen.

Na rust was het opnieuw López die gelijkmaakte. De spits tikte de bal binnen na een voorzet van Aly Cissokho. Gezien het spelbeeld en de 2-2 uitslag lijkt FC Porto de beste papieren te hebben voor het behalen van de kwartfinale van de Champions League.