Sterk Heracles boekt eerste uitzege op zwak Willem II

Heracles boekte tegen Willem II zijn eerste uitzege van het seizoen. De laatste keer dat de Almeloërs wonnen was op 2 maart vorig jaar tegen FC Groningen (1-2). Dat is inmiddels 16 duels geleden. In Tilburg was de ploeg heer en meester en won terecht met 0-3.

Negen duels was Heracles Almelo zonder zege. Op 14 december won het voor het laatst. Sparta Rotterdam kreeg met 2-1 klop. De winstloze reeks van tegenstander Willem II was vooraf een duel korter. De laatste zege van de Tilburgers was van 27 december en ook tegen Sparta (3-2).

Pas na rust slaagde de ploeg van Gert Heerkes erin het grote krachtsverschil in doelpunten uit te drukken. Everton was de grote man bij Heracles Almelo, hij scoorde twee keer. Vlak na rust kon hij volledig vrijstaand een voorzet van Mark Looms, die door iedereen was gemist, binnentikken.

Zijn tweede treffer -twee minuten later- was beduidend mooier. Wederom een voorzet van de linkerkant, nu van Marc-Jan Fledderus, werd met een halve omhaal door de Braziliaan achter Maikel Aerts gewerkt. Het was een juiste beloning voor de ploeg die in de eerste helft al kansen gemist zag door Vojtech Schulmeister, Fledderus en Everton. Ricky van den Bergh raakte en passant voor de zevende keer dit seizoen de lat. In de blessuretijd pikte de Hagenaar alsnog zijn doelpunt mee toen hij vanaf elf meter de 0-3 maakte.

Willem II stelde daar weinig tegenover. Frank Demouge zag voor rust een inzet uit de draai gekeerd worden door Martin Pieckenhagen en de voor Demouge ingevallen George Mourad was, nadat zijn ploeg al op onoverbrugbare afstand was gezet, enkele keren dicht bij een treffer. Maar pech en Pieckenhagen verhinderden een doelpunt van de spits.

Naast de punten verloor coach Alfons Groenendijk ook nog zijn spelers Demouge en Saïd Boutahar. Beiden werden met een blessure naar de kant gehaald.

Heracles Almelo achterhaalde Willem II op de ranglijst en klimt van de vijftiende naar de twaalfde plaats. De Tilburgers staan nu dertiende.