Sterk eerste half uur brengt FC Twente zege

FC Twente heeft het begin van de UEFA Cup-groepsfase waar het op had ingezet. Racing Santander kwam in Enschede een sterk half uur van de Tukkers niet te boven (1-0).

Met Santander op papier als de minste tegenstander had Steve McClaren een voortvarende start van de groepsfase van het UEFA Cup-toernooi verlangd. De Engelse coach van FC Twente werd op zijn wenken bediend. In het eerste half uur legde de Enschedese ploeg Racing Santander zijn wil op.

De snelle openingstreffer van Romano Denneboom was een magere oogst van het overwicht. De aanvaller had na zes minuten de bal uit een voorzet van Kenneth Perez knap achter Santander-keeper Fabio Coltorti gekopt. Met een af en toe ongrijpbare Eljero Elia was FC Twente op eigen veld een half uur heer en meester geweest en had de thuisploeg een ruimere marge verdiend. Kansen voor onder meer Perez bleven echter onbenut. Ondanks een herstel van de Spaanse opponent was dat ene doelpunt genoeg voor de zege. Santander, dat in de eerste helft alleen via Mohammed Tchité Twente-keeper Sander Boschker op de proef had gesteld, zette na rust door. Invallers Juanjo en Óscar Serrano bleken een versterking voor de gasten getuige hun pogingen de gelijkmaker op het scorebord te krijgen.

Maar een afdoende antwoord had Santander uiteindelijk niet. De wedstrijd was na rust meer in evenwicht, met beide ploegen die niet konden overtuigen. Het moment waar de Spanjaarden op loerden bleef achterwege, zodat FC Twente ondanks een minder optreden met drie punten op zak kan toewerken naar de ontmoeting met Manchester City over twee weken.