Sterk Chelsea brengt Koemans Everton eerste nederlaag toe

Chelsea heeft de kraker tegen Everton zondagmiddag overtuigend gewonnen: 2-0. Het betekende de eerste nederlaag van Everton dit seizoen in de Premier League.

Manager Ronald Koeman kon op Stamford Bridge nog geen beroep doen op de geblesseerde Davy Klaassen. De voor Oranje opgeroepen Maarten Stekelenburg zat op de bank. Chelsea kwam sterk uit de startblokken en zette The Toffees, waar Gylfi Sigurdsson zijn basisdebuut maakte, direct onder druk.

Nadat Pedro al twee goede mogelijkheden onbenut gelaten had, was het in de 27ste minuut wel raak. Cesc Fàbregas combineerde in de kleine ruimte knap met Álvaro Morata en schoot vervolgens met buitenkant rechts fraai binnen: 1-0. In de achtste minuut was Fàbregas nog ontsnapt aan een zware blessure na een bikkelharde tackle van Idrissa Gueye, die slechts geel kreeg.

Nog voor rust viel de 2-0. Een perfecte voorzet van César Azpilicueta werd tegen de touwen gekopt door Morata. Ook na het tweede doelpunt van het seizoen van de Spaanse spits bleef Chelsea heer en meester tegen Everton, dat er aanvallend simpelweg niet aan te pas kwam en een matige indruk maakte.

Omdat Chelsea ondanks het slordige spel van Everton niet meer tot scoren kwam en de bezoekers zelf pas in de laatste vijf minuten wat van zich afbeten, bleef het bij 2-0. De Londenaren staan nu vijfde met zes uit drie. Everton heeft vier punten en moet het vooralsnog doen met een tiende plek.

West Bromwich Albion - Stoke City 1-1
West Bromwich Albion had in de eerste twee wedstrijden steeds voldoende aan één doelpunt om de drie punten te pakken, maar tegen Stoke City bleek het voor het eerst niet voldoende. De van Southampton overgekomen spits Jay Rodriguez zette de thuisploeg met een kopbal nog wel op voorsprong na een uur spelen.

Stoke, met Bruno Martins Indi en Erik Pieters in de basis, gaf zich echter niet gewonnen. Een kwartier voor tijd was het invaller Peter Crouch die gebruik maakte van een verdedigende fout van West Brom en de 1-1 voor zijn rekening nam. Door de puntendeling staat West Brom nu vierde met zeven punten na drie duels, Stoke heeft vier punten en staat negende.