Sterk begin van voorbereiding Heerenveen en Owusu-Abeyie

SC Heerenveen heeft de eerste oefenwedstrijd in de voorbereiding op het komende seizoen ruim gewonnen. VV Heerenveen werd met 1-8 verslagen. Quincy Owusu-Abeyie, die zijn conditie op peil houdt bij de Friezen, nam twee treffers voor zijn rekening.

De ex-speler van Arsenal, Spartak Moskou, Celta de Vigo, Birmingham City, Cardiff City, Portsmouth, Al Sadd, Málaga, Panathinaikos en Boavista deed dat in de eerste helft, waarin al na een half uur de 1-4 ruststand was bereikt. Luka Zahovic en Henk Veerman kregen de andere twee doelpunten van de profclub op hun naam, Jasper Brouwer kopte de eretreffer binnen.

Na rust liep de selectie van de jarige trainer Jurgen Streppel - met elf andere spelers dan in de eerste helft - al snel verder uit. Michel Vlap maakte er in de 49ste minuut 1-5 van, en na goals van Pelle van Amersfoort en Mitchell Te Vrede verzorgde de negentienjarige Vlap ook het slotakkoord: 1-8. Daardoor begint SC Heerenveen voortvarend aan de oefencampagne, die exact een week na de eerste training van start ging voor de noorderlingen.