Sterk begin SC Cambuur aan de play-offs in Maastricht

In de eerste ronde van de play-offs om promotie naar de Eredivisie deed SC Cambuur bij MVV Maastricht goede zaken. FC Den Bosch pakte een punt in de Adelaarshorst tegen Go Ahead Eagles.

MVV Maastricht – SC Cambuur 0-2Voor MVV Maastricht dreigt de nacompetitie al na de eerste ronde voorbij te zijn. De Limburgse formatie, die zich op de laatste speeldag verzekerde van de nacompetitie, incasseerde op eigen veld een 2-0 nederlaag. SC Cambuur benutte in de tiende minuut de eerste de beste kans. Op een schot van Martijn Barto bleef MVV-keeper Job Bulters een antwoord schuldig. Het bleek de voorbode van een Fries succes, want binnen een uur had Léon Hese Cambuur aan een 2-0 voorsprong geholpen.

Go Ahead Eagles – FC Den Bosch 1-1FC Den Bosch mocht zich gelukkig prijzen met het 1-1 gelijkspel. De formatie van trainer Fons Groenendijk kon niet voorkomen dat Go Ahead Eagles een flink aantal kansen kreeg. Mede dankzij een sterk optreden van keeper Kevin Begois bleef de schade voor FC Den Bosch beperkt tot een doelpunt van Marnix Kolder. Benjamin van den Broek droeg daar zijn steentje aan bij door op de doellijn zijn goalie te hulp te schieten bij een poging van Patrick Gerritsen.

Go Ahead Eagles kreeg in de 82ste minuut de rekening gepresenteerd voor het onbenut laten van de kansen. Jeffrey Buitenhuis tekende voor de gelijkmaker van FC Den Bosch, dat zaterdag op eigen veld de volgende ronde kan bereiken. Foto: VI Images