Steppe na langdurig blessureleed weer beschikbaar

Ruim een jaar na zijn laatste wedstrijd voor SC Heerenveen maakt doelman Kenny Steppe zijn rentree in de wedstrijdselectie van de Friezen. De blessuregevoelige doelman wordt al vier seizoenen achtervolgd door blessureleed, maar zit zaterdag tegen Vitesse op de reservebank.

Steppe na langdurig blessureleed weer beschikbaar

Steppe, die in zijn vierde seizoen in dienst van Heerenveen zit, keepte door het aanhoudende blessureleed pas dertien duels voor de Friezen. Het laatste optreden van de Belg dateert van 11 september 2010. Uitgerekend Vitesse werd destijds met 2-1 verslagen.

De terugkeer is mogelijk door de blessure die Rene Oosterhof maandag opliep bij de beloftenploeg. De doelman kampt met een kniekwetsuur. In datzelfde duel viel verdediger Michel Breuer eveneens uit. Voor hem komt het treffen met Vitesse te vroeg.

Trainer Ron Jans is blij met de rentree van Steppe. 'Hoewel hij al een tijd niet gespeeld heeft, hebben we besloten om hem te selecteren. Hij verdient het, en we willen hem een boost te geven. Ik vind het echt mooi voor Kenny', vertelt de Friese keuzeheer op de clubwebsite.

De al langer geblesseerde Geert-Arend Roorda, Arnold Kruiswijk en Milan Kopic zijn er eveneens nog niet bij. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's