Stengs en Janssen zorgen in 't Kuipje voor spektakelslot

Antwerp FC heeft dinsdag genoegen moeten nemen met een gelijkspel. Maar het punt bij Westerlo voelde ook als een overwinning voor de ploeg van Mark van Bommel.

Westerlo
Westerlo
3 - 3
Antwerp
Antwerp

Van Bommel was er vooraf niet gerust op geweest. Een volle ziekenboeg en een gedegen tegenstander hadden de oud-international op scherp gezet voor het bezoek aan 't Kuipje.

Naast de perikelen met de lichtinstallatie voor de aftrap zag Van Bommel zijn ploeg op het veld ook in de problemen komen. Op slag van rust zette Maxim De Cuyper Westerlo op voorsprong, waar Michael Frey kort daarvoor een uitgelezen kans voor Antwerp FC onbenut had gelaten.

Vroeg in de tweede helft incasseerde The Great Old de volgende tegenvaller. Nicolas Madsen kreeg de bal voor de voeten van Toby Alderweireld en kent geen mededogen; 2-0.

Antwerp, dat met Calvin Stengs als middenvelder en Vincent Janssen als spits was begonnen, had snel een antwoord paraat. Frey maakte zijn fout goed en tekende zo voor het startsein voor de inhaalrace. Janssen was daarna ook dicht bij de gelijkmaker, maar het doelpunt viel aan de andere kant.

Mathias Fixelles was de man die Westerlo weer aan een marge van twee goals hielp en die Antwerp de genadeklap leek te hebben gegeven. In de slotfase keerden de kansen met Stengs in de hoofdrol. De huurling zette eerste Janssen vrij voor Westerlo-doelman Bolat (3-2) om niet veel later zelf de 3-3 te maken.