Stel hier je FIFA FIFPro World XI samen

Reacties

Arjen Robben houdt de Nederlandse eer hoog bij de verkiezing van de FIFA FIFPro World XI. De vleugelspeler van Bayern München is een van de 55 genomineerden. Wij geven de bezoekers van VI.nl de kans hun sterrenelftal samen te stellen.

Stel hier je FIFA FIFPro World XI samen

De internationale spelersvakbond FIFPro heeft alle voetbalprofs in de wereld gevraagd naar hun mening over wie er een plaats verdient het Elftal van het Jaar 2015. Ruim 23 duizend spelers gaven gehoor aan het verzoek, met 55 namen als resultaat. De volledige lijst staat onder dit bericht.

Robben is genomineerd als aanvaller, waardoor hij concurrentie heeft van onder anderen Zlatan Ibrahimovic (Paris Saint-Germain), Lionel Messi (Barcelona) en Cristiano Ronaldo (Real Madrid). Ook zijn clubgenoten Douglas Costa, Robert Lewandowski en Thomas Müller maken kans op een uitverkiezing.

Liefst elf spelers van Bayern behoren tot de shortlist van 55 namen. Alleen Real Madrid zag meer voetballers genomineerd worden: twaalf. Barcelona is met tien spelers de nummer drie op de lijst van de best vertegenwoordigde clubs.

Op het Gouden Bal-gala in Zürich van vanavond worden de elf uitverkoren spelers bekendgemaakt. Ook wij maken vandaag ons sterrenteam bekend, dus je hebt niet lang meer om jouw ideale elf samen te stellen!

Nominaties:

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.