Stekelenburg ziet in debuut bewijs kracht brede selectie

Reacties

Na zijn optredens in de twee Franse bekertoernooien heeft Maarten Stekelenburg met AS Monaco zondag dan eindelijk ook zijn debuut gemaakt in de Ligue 1. De reservegoalie onderstreepte daarmee zijn waarde.

Stekelenburg ziet in debuut bewijs kracht brede selectie

Omdat Danijel Subasic vanwege de heupblessure verstek had moeten laten gaan, kreeg Stekelenburg zondag de kans tegen Stade de Reims. 'En dat is natuurlijk hartstikke mooi', zegt de doelman op de website van Wasserman. 'Danijel Subasic was geblesseerd en dan zie je dat het gewoon belangrijk is om een brede selectie te hebben.'

Stekelenburg kon dankzij een bliksemstart ook als winnaar van het veld stappen. De vroege doelpunten van Fabinho en Anthony Martial bleken een afdoende basis voor een zege op Stade Reims (3-1).

'We begonnen goed aan de wedstrijd en dat is lekker, want dit zijn in principe altijd lastige duels', aldus Stekelenburg, die in Reims weinig te doen kreeg. Hij slaagde er weliswaar niet in de nul te houden bij zijn debuut in Ligue 1. In de zeventigste minuut moest hij een antwoord schuldig blijven op de inzet van Diego. Maar de statistieken wezen op een rustige wedstrijd voor de doelman; slechts drie reddingen.

Dankzij de zege heeft AS Monaco koploper Paris Saint-Germain beter in het vizier gekregen. 'Voor de club en supporters is het mooi dat we weer helemaal terug zijn in de titelrace.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.