Stekelenburg vervangt Cillessen bij Nederlands elftal

Reacties

In navolging van Kenneth Vermeer heeft ook Maarten Stekelenburg een uitnodiging ontvangen van bondscoach Danny Blind. De 33-jarige sluitpost van Southampton is opgeroepen omdat behalve Tim Krul ook Jasper Cillessen dinsdagavond voor Oranje niet inzetbaar is in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Tsjechië.

Stekelenburg vervangt Cillessen bij Nederlands elftal

Cillessen viel zaterdagavond vóór de aftrap van het uitduel met Kazachstan (1-2) uit met een rugblessure. Krul verving de Ajax-doelman onder de lat, maar raakte in de slotfase eveneens geblesseerd. Door de op het eerste oog zware knieblessure van de Newcastle United-keeper mocht Jeroen Zoet zijn debuut maken.

Zoet was Vermeer onlangs voorbijgestreefd in de pikorde van Danny Blind, maar de goalie van Feyenoord mocht zich zondag alsnog melden vanwege de kwetsuur van Krul. Ook Stekelenburg is nu voor het eerst sinds november 2013 weer lid van de Oranje-selectie, omdat Cillessen ook niet fit genoeg blijkt.

Voordat Cillessen in oktober 2013 eerste keus werd in het Nederlands elftal, was Stekelenburg dat jarenlang geweest. Na het EK 2008 volgde de toenmalige Ajax-doelman recordinternational Edwin van der Sar op als vaste keeper van Oranje. Dat was hij voor het laatst op 16 oktober 2012 (4-1 zege op Roemenië).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.