Stekelenburg verklaart succes: 'Zo lang mogelijk wachten'

Reacties

Maarten Stekelenburg is blij dat hij na jaren van omzwervingen weer wat stabiliteit heeft gevonden bij Everton. De 34-jarige sluitpost is dankbaar dat hij bij de club van manager Ronald Koeman nog drie jaar onder contract staat en zich komende zomer niet weer druk hoeft te maken over een transfer.

Stekelenburg verklaart succes: 'Zo lang mogelijk wachten'

'Ik ben in zes jaar vijf keer verhuisd. Als je kinderen hebt, is dat moeilijk', zegt Stekelenburg in een interview met The Guardian. 'Hopelijk kan ik hier lang blijven, niet alleen voor mijzelf maar ook voor mijn familie', aldus de 1 meter 97 lange Haarlemmer, die afgelopen zomer na drie jaar de deur definitief achter zich dichttrok bij Fulham. 'Maar het is niet dat ik tussen tien clubs kon kiezen. Ik ben dankbaar dat ik hier voor drie jaar heb getekend en volgend jaar niet weer hoef te verhuizen.'

Stekelenburg blonk op weg naar de WK-finale in 2010 nog uit en maakte een jaar later de transfer van Ajax naar AS Roma, maar sindsdien raakte zijn loopbaan in het slop. De voormalig Ajacied wijt het aan twee ongelukkige trainerswissels dat zijn verblijf zowel in Rome als in Londen geen succes werd. 'Ik had een goed eerste jaar in Rome, maar toen kwam er een nieuwe trainer (Luis Enrique in plaats van Zdenek Zeman, red.). Bij Fulham gebeurde hetzelfde.' René Meulensteun werd ontslagen.

Ronald Koeman, hier met Pep Guardiola, is er mede voor verantwoordelijk dat Maarten Stekelenburg zijn loopbaan uit het slop heeft getrokken.
Ronald Koeman, hier met Pep Guardiola, is er mede voor verantwoordelijk dat Maarten Stekelenburg zijn loopbaan uit het slop heeft getrokken.

Met de opvolger van zijn landgenoot was Stekelenburg bepaald niet gelukkig. 'Aan Felix Magath wil ik weinig woorden vuil maken. Laat ik zeggen dat we geen vrienden waren. Dat gebeurt in het voetbal, ik moest een uitweg vinden. Ik ging naar AS Monaco en had daar een goed jaar. Ik bleef fit en werd sterker. En toen belde Ronald me, omdat Fraser Forster geblesseerd raakte.' De tijdelijke transfer naar Southampton bleek voor Stekelenburg een schot in de roos.

Want hoewel Koeman na de winterstop weer een beroep deed op de herstelde Forster, nam hij Stekelenburg afgelopen zomer wel mee naar Everton. 'Ik ken hem al sinds mijn tijd bij Ajax, hij bevalt mij erg als trainer. Het is altijd fijn om een coach te hebben die vertrouwen in je heeft, maar je moet het wel elke dag bewijzen.' En dat doet de weer onder de Oranje-lat teruggekeerde doelman, met zijn twee gestopte penalty's van afgelopen zaterdag tegen Manchester City als voorlopig hoogtepunt.

'Je moet zo lang mogelijk blijven wachten', blikt Stekelenburg terug op wat volgens Koeman de 'wedstrijd van zijn leven was'. 'Bijna alle keepers zullen het met me eens zijn dat je het de speler te makkelijk maakt als je te vroeg een hoek in duikt. Maar je moet ook een beetje geluk hebben.' De onder de Oranje-lat teruggekeerde doelman blijft trainen op het stoppen van strafschoppen. 'Vandaag nog met Rom (Lukaku, red.). Dat liep voor hem niet echt goed af!'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.