Stekelenburg rijgt goede bekerresultaten aaneen

Reacties

Maarten Stekelenburg (32) heeft zich met AS Monaco geplaatst voor de achtste finale van de Coupe de France, het belangrijkste bekertoernooi van Frankrijk. De doelman, die het als tweede keus achter Daniel Subasic moet doen met de duels in de twee Franse bekertoernooien, hield in eigen huis tegen Évian TG zijn doel schoon: 2-0.

Stekelenburg rijgt goede bekerresultaten aaneen

De Argentijn Lucas Ocampos en Anthony Martial waren bij de Monegasken de doelpuntenmakers. Eerstgenoemde maakte na 64 minuten het openingsdoelpunt door van dichtbij binnen te tikken, nadat doelman Benjamin Leroy bij de twee inzetten daarvoor nog wel een antwoord had. Martial bepaalde in de 88ste minuut met een schuiver de eindstand. Omdat Stekelenburg vervolgens geen doelpunt meer hoefde toe te staan, voegt Monaco zich bij de drie ploegen die zich dinsdag al bij de laatste zestien schaarden: Quevilly (4), FC Metz en FC Nantes.

Stekelenburg liet onlangs nog blijken blij te zijn met de rol die hij in de bekertoernooien kan vervullen. Begin augustus verlosten de Monegasken de voormalige Ajacied uit zijn uitzichtloze situatie bij het uit de Premier League gedegradeerde Fulham. 'Een behoorlijke uitdaging voor me: van het Championship naar de Champions League', liet Stekelenburg weten. 'Ik train iedere dag op topniveau bij een grote club die het goed doet in de beker, competitie en Champions League. Dus tot nu toe is het fantastisch hier.'

Dat zijn aantal officiële duels pas op vier staat (twee Coupe de France en twee Coupe de la Ligue) deert hem niet. 'Ik kwam hier als tweede keeper. Ze zeiden tegen me dat ik bekerwedstrijden mocht keepen, dat gaat vooralsnog uitstekend.' In de strijd om de Coupe de France staat Monaco inmiddels dus in de achtste finale, in het tweede bekertoernooi zit het zelfs al bij de laatste vier.

Dat laatste is voornamelijk te danken aan Stekelenburg. Zijn ploeg bereikte de laatste acht in de Coupe de la Ligue doordat de doelman in de strafschoppenserie tegen Olympique Lyon de beslissende penalty stopte. In de kwartfinale werd vervolgens van Guingamp gewonnen met 2-0, waardoor in de halve finale SC Bastia wacht.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.