Stekelenburg moet Vucinic afhouden van saillante score

Voetbal International blikt elke speelronde vooruit op een wedstrijd in de Serie A. Voor de 24ste speelronde is dat het duel tussen AS Roma en Juventus van zaterdagavond 20.45 uur.

Stekelenburg moet Vucinic afhouden van saillante score


AS ROMA
Klassering 9de plaats (34 punten uit 24 duels)

Vorm Het doorschuiven van Aurelio Andreazzoli als hoofdtrainer heeft nog niet direct effect gesorteerd. Vorige week zondag ging AS Roma bij Sampdoria, het eerste duel na het ontslag van trainer Zdenek Zeman met 3-1 onderuit. Hierdoor is de drievoudig Serie A-kampioen al zes opeenvolgende duels zonder zege.

De verwachting is dat Andreazzoli voor de topper tegen Juventus vasthoudt aan zijn koerswijziging. In het post-Zeman-tijdperk speelt AS Roma met zowel Michael Bradley als de gerehabiliteerde Daniele De Rossi als controleurs. Italiaanse media speculeren wel dat Pablo Osvaldo door het nieuwe spelsysteem voorin moet vrezen voor zijn plaats. Er zou nu nog slechts plaats zijn voor clubicoon Francesco Totti.

Opvallend Maarten Stekelenburg keerde vorige week tijdens het competitieduel bij Sampdoria (3-1 verlies) terug onder de lat. De Oranje-international werd in ere hersteld nadat Mauro Goicoechea de voorbije maanden de nummer 1 van AS Roma was. De voornaamste taak van Stekelenburg zal zijn het aantal tegentreffers te laten afnemen. Na 24 speelronden heeft de club de meest gepasseerde achterhoede (45 goals) na Pescara. De laatste drie competitiewedstrijden moest AS Roma al tien doelpunten toestaan.

Afwezigen Castan, Dodò, Destro, Guberti.

JUVENTUS
Klassering 1ste plaats (55 punten uit 24 duels)

Vorm Met de eclatante 3-0 zege in de Champions League bij Celtic heeft Juventus met het nodige vertrouwen kunnen toewerken naar de topper bij AS Roma. Het team van trainer Antonio Conte won de laatste drie officiële duels. Bovendien lijkt alle discussie rondom het spitsenprobleem in Turijn als stimulans voor de hoofdrolspelers te werken.

Naast Mirko Vucinic (zie onder Opvallend) is Alessandro Matri bezig aan een bijzondere serie. Wetende dat Juventus de voorbije periode tal van gelouterde spitsen benaderde en uiteindelijk Nicolas Anelka vastlegde, is de Italiaan eindelijk gaan scoren. Na maandenlange droogte heeft Matri gerekend vanaf 21 december liefst zes keer gescoord. De laatste drie wedstrijden behoorde hij steevast tot Juve's doelpuntenmakers.

Opvallend De Italiaanse media hadden de voorbije dagen volop aandacht voor Mirko Vucinic. De Montenegrijn maakte dinsdag de derde treffer van Juventus tijdens het Champions League-duel bij Celtic. Drie dagen daarvoor had hij al gescoord tegen Fiorentina.

Een doelpunt van Vucinic tegen AS Roma (zijn werkgever tussen 2006 en 2011) zou bijzondere waarde hebben. Want de spits heeft namelijk nog niet eerder als prof in drie opeenvolgende duels gescoord. En als speler van Juventus is AS Roma een van de weinige teams waartegen hij nog nooit doel trof.

Afwezigen De Ceglie, Chiellini, Pepe, Bendtner, Marchisio, Peluso.

AS Roma ging in tachtig uitwedstrijden tegen Juventus liefst 51 keer onderuit. Andersom is De Oude Dame op bezoek in de hoofdstad minder zogeheten kwetsbaar. Tegenover 28 nederlagen staan 24 overwinningen door Juventus. 27 keer bleef de strijd onbeslist. Met andere woorden, beide teams zijn gerekend vanaf het seizoen 1929/30 aan elkaar gewaagd. En de laatste jaren heeft AS Roma in eigen huis weinig te vertellen. De laatste thuiszege dateert van 8 februari 2004, het werd 4-0, onder meer dankzij twee goals van Antonio Cassano.

Seizoen Wedstrijd Uitslag
2007/08 AS Roma-Juventus 2-2
2008/09 AS Roma-Juventus 1-4
2009/10 AS Roma-Juventus 1-3
2010/11 AS Roma-Juventus 0-2
2011/12 AS Roma-Juventus 1-1


Bekijk hier al onze video's