Stekelenburg moet aan de bak, Tsjechische corner-variant

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Stekelenburg moet aan de bak, Tsjechische corner-variant

• Hij houdt de bank warm bij AS Monaco, maar tijdens de trainingen moet Maarten Stekelenburg flink aan de bak. Op onderstaand filmpje is te zien hoe de 54-voudige international van het Nederlands elftal op speciale wijze onder handen wordt genomen.

FK Pribram kwam afgelopen weekend met een opmerkelijke variant bij een hoekschop, maar veel succes leverde dat nog niet op. Blijven proberen!

• Football Manager 2015 is vorige week uitgekomen, maar in de game ontbreekt het vijftienjarige toptalent Martin Ødegaard van Strømsgodset, die naar verluidt door onder meer Ajax, Barcelona, Bayern München, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Manchester United en Real Madrid begeerd wordt . En dat terwijl de makers van het managerspel jaar in jaar uit bijna ieder toptalent onder de aandacht brengen al ruim voor de overige voetbalvolgers ze leren kennen. Maar in sommige landen is het verboden om spelers jonger dan zestien jaar zonder toestemming op te nemen in de database. Maar op onderstaande foto laat Hans Erik Ødegaard weten dat het wat hem betreft akkoord is als zijn zoon voortaan gebruikt wordt in FM.

• Met nederlagen bij Tsjechië (2-1) en IJsland (2-0) is het Nederlands elftal dramatisch begonnen aan de EK-kwalificatiereeks en dus vond de KNVB het tijd voor wat afleiding. Woensdag voorafgaand aan de vriendschappelijke interland tegen Mexico moet er een wereldrecord gebroken worden. Het gaat om de langste 'Mexican wave' ooit, waarvan het record nu op zeven minuten staat. En anders volgt er zondag altijd nog een herkansing tegen Letland...

'Als een speler, laten we zeggen, meer geld krijgt bij Liverpool, maar in Londen wil wonen, dan kunnen wij er niet veel aan doen.'
• Aan het woord is Brendan Rodgers, manager van Liverpool. Volgens hem willen de absolute topspelers niet in Liverpool wonen, waardoor de club afgelopen zomer veel topspelers is misgelopen. Rodgers raakte afgelopen transferperiode topscorer Luis Suarez kwijt aan Barcelona en zijn vervanger Mario Balotelli bakt er maar weinig van. De fans grappen dan ook dat de manager beter is in het vervangen van zijn vrouw dan zijn spelers...

'Over twee jaar is Dybala de beste speler van de wereld. Hij is nu al de beste spits van Italië en hij is zeker veertig miljoen euro waard.'
• Maurizio Zamparini is nogal te spreken over Paulo Dybala, de twintigjarige spits van Palermo. De eigenaar van de club uit Sicilië steekt zijn bewondering niet onder stoelen of banken. De jonge Argentijn scoorde dit seizoen vier keer in elf competitiewedstrijden, maar we gaan ongetwijfeld nog veel van hem horen. Volgens Zamparini in ieder geval.

Philipp Lahm viert vandaag zijn 31ste verjaardag en dat was voor de wereldvoetbalbond (FIFA) reden om enkele oud-poeggenoten van FT Gern op te zoeken. De huidige rechtsback, die afgelopen zomer als aanvoerder van Duitsland het WK won, begon daar zijn loopbaan. 'Hij heeft een kamer waar hij al zijn prijzen heeft uitgestald. En dat is geen kleine kamer', laat jeugdvriend Emanuel Jozic weten op de FIFA-website. Lahm is overigens niets veranderd, zo blijkt uit onderstaande foto.

'Ik heb de fans van Tottenham nooit bekritiseerd. Alleen is het misschien beter als ze meer achter hun team gaan staan.'
• In een interview haalde Emmanuel Adebayor eerder deze week uit naar de fans van Tottenham Hotspur, maar de spits uit Togo ontkent dat hij die uitspraken heeft gedaan. Toch heeft hij nog wel een tip voor de supporters: 'We spelen allemaal beter als we worden gesteund in plaats van bekritiseerd.' (Sky Sports)

• Louis van Gaal was er geen fan van, maar de rondo is teruggekeerd op de Oranje-training sinds Guus Hiddink weer bondscoach is. Wesley Sneijder vertelt over de populaire trainingsvorm. Zelf hoeft hij maar weinig in het midden te staan.

'Een welkome opfrisser en een fantastisch initiatief.'
• Ruben Schaken was een van de Feyenoorders die vandaag een door de Hartstichting verzorgde reanimatiecursus volgden. Oftewel: Schaken weet nu hoe een loopbaan nieuw leven ingeblazen moet worden.

• Hoewel niet iedereen in Nederland wellicht erop zit te wachten, kunnen in Duitsland bioscoopbezoekers met popcorn en een grote beker cola binnenkort kijken naar het WK-succes van dit jaar… Onbekend is of de film ook in andere landen zal uitkomen.

Zlatan Ibrahimovic haalt een geweldige grap uit met de fysiotherapeut van Paris Saint-Germain. Hij roept de fysio en zegt dat Ezequiel Lavezzi zwaar geblesseerd is geraakt. De fysio komt toegesneld, waarna Zlatan in lachen uitbarst.

'Van Gaal was oké, een goede en een succesvolle trainer. En ja, hij heeft een groot ego. Toen hij in zijn tweede seizoen zijn biografie presenteerde in een luxueus restaurant wist ik al dat er moeilijke tijden aan zouden komen. Hij probeerde Bayern te Vangaaliseren, zoals we dat tegenwoordig noemen.'
• Bayern München-voorzitter Karl-Heinz Rummenigge blikt terug op de periode van Louis van Gaal bij de Zuid-Duitse topclub, die volgens de preses alles naar zijn hand wilde zetten.

'Ik werd totaal overdonderd. Ik had het idee dat alles wat ik probeerde mislukte. Pas na zes maanden kreeg ik een beetje gevoel voor de cultuur en de competitie.'
• Steve McClaren, de huidige coach van Derby County, blikt terug op zijn eerste periode als trainer van FC Twente.

• 1. FC Nürnberg is bar weinig opgeschoten sinds het ontslag van Gertjan Verbeek. Toen de Nederlander er nog trainer was, speelde de club in de Bundesliga. Tegenwoordig bungelt de ploeg onder in de tweede divisie. Supporters van Nürnberg zien Verbeek graag terugkeren, laten zij weten via een advertentie in een lokale krant.

'Normaal gesproken zal ik bij Barcelona niet terugkeren als trainer'
• Dat zegt Pep Guardiola. De huidige oefenmeester van Bayern München maakte in het verleden furore als coach en als speler, maar gelooft dat zijn tijd bij de Catalaanse grootmacht voorbij is. (El Mundo Deportivo)

• Zichtbaar geëmotioneerd nam Zlatan Ibrahimovic maandagavond de prijs voor beste Zweedse voetballer in ontvangst. De aanvaller van Paris Saint-Germain stond stil bij het verlies van een aantal dierbaren.

'Tegen Argentinië beste versie van Ron Vlaar'
Ron Vlaar speelde tijdens het afgelopen WK in de verloren halve finale tegen Argentinië zijn beste wedstrijd ooit. Uiteindelijk verloor Oranje na het nemen van strafschoppen. Een enorme teleurstelling die de verdediger van Aston Villa inmiddels heeft verwerkt. (Telegraaf)

Arjen Robben was maandagavond ouderwets op dreef tijdens de training van Oranje in Katwijk......

'Als ik het goed begrijp, is het hele land over mij gevallen'
• Voetbalminnend Mexico is Arjen Robben nog niet vergeten. De Mexicaanse pers zocht de reserve-aanvoerder van Oranje nadrukkelijk op in de aanloop naar het oefenduel van woensdag. Vooral de vermeende schwalbe die Oranje vlak voor tijd een strafschop opleverde in de achtste finale (waaruit Klaas-Jan Huntelaat de beslissende 2-1 maakte) was een punt van discussie.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.