Stekelenburg klimt met AS Roma naar vijfde plek

AS Roma is door een zege op Lecce naar de vijfde plek in de Serie A geklommen. De Romeinse ploeg van doelman Maarten Stekelenburg won met 2-1.

Op aangeven van Rodrigo Taddei maakte Miralem Pjanic de openingsgoal. Het was de eerste treffer van de Bosnische middenvelder in dienst van Roma. Fernando Gago volgde na rust zijn voorbeeld en zorgde met zijn debuutgoal voor een comfortabele 2-0 voorsprong. Toch bracht Lecce de spanning nog terug. De Romein Andrea Bertolacci zorgde voor de aansluitingstreffer, maar sluitpost Stekelenburg stelde in de slotfase de zege veilig.

Trainer Luis Enrique startte tegen Lecce met vedette Francesco Totti op de bank. Halverwege de tweede helft, na de 2-1, kwam de sterspeler in het veld. De overwinning (met de vijfde plek als gevolg) was voor AS Roma van groot belang. De slecht gestarte formatie heeft een zwaar programma voor de boeg. De komende weken spelen de Romeinen tegen Udinese, Fiorentina, Juventus en Napoli. Foto: VI Images