Stekelenburg in de schijnwerpers voor kraker tegen PSG

Reacties

Maarten Stekelenburg staat vanavond onder de lat in de kwartfinale van de Coupe de France. De doelman van AS Monaco speelt uit tegen Paris Saint-Germain.

Stekelenburg in de schijnwerpers voor kraker tegen PSG

De van Fulham gehuurde keeper was al enkele malen belangrijk voor zijn ploeg in de Coupe de la Ligue, het andere bekertoernooi van Frankrijk. Zo bezorgde Stekelenburg zijn ploeg een plek in de kwartfinale van dat toernooi met een doorslaggevende rol in de strafschoppenreeks tegen Olympique Lyon (5-4). De kwartfinale werd vervolgens met 2-0 gewonnen van Guingamp, mede dankzij enkele belangrijke reddingen van Stekelenburg. Pas in de halve finale werd Monaco na strafschoppen (6-7) uitgeschakeld door SC Bastia.

De wedstrijd tegen het Paris Saint-Germain van Gregory van der Wiel zal de grootste en belangrijkste wedstrijd van het seizoen tot nu toe worden voor Stekelenburg. De doelman, die nu nog in onzekerheid verkeert waar hij volgend seizoen zal spelen, kan zich vanavond met een goed optreden in de spotlight spelen voor mogelijke geïnteresseerde clubs.

In de bekertoernooien wordt Stekelenburg verkozen boven eerste keeper, Kroaat Danijel Subasic. Monaco heeft in de Coupe de France tot op heden gewonnen van Nimes (2-0), Evian TG (2-0) en Rennes (3-1). Vanavond om 21:00 uur is de aftrap.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.