Stekelenburg helpt Monaco terug in Franse titelrace

Reacties

Maarten Stekelenburg heeft zijn debuut in de Ligue 1 opgeluisterd met een overwinning. AS Monaco won met de Haarlemmer in het doel bij Stade de Reims (1-3) en doet weer mee om de Franse titel.

Stekelenburg helpt Monaco terug in Franse titelrace

Eerste keeper Danijel Subasic had dinsdag aan de return tegen Arsenal in de Champions League een heupblessure overgehouden. De Monegasken verloren die ontmoeting met 0-2, maar bereikten op basis van gemaakte uitdoelpunten wel de kwartfinale, waarin Juventus wacht.

En dus mocht Stekelenburg, die tot nu tot alleen de wedstrijden in de Franse bekertoernooien keepte, weer eens onder de lat plaatsnemen. Ruim een jaar geleden, op 8 maart 2014, keepte hij zijn laatste competitieduel. Dat was in de Premier League, waarin hij met Fulham verloor bij Cardiff City (3-1).

Nu mocht de WK-finalist van 2010 aantreden op bezoek bij Stade de Reims, de herrezen Franse grootmacht. In de jaren vijftig van de vorige eeuw was de club immers twee keer finalist om de Europa Cup I; beide duels verloor het van Real Madrid. Nu staat de ploeg gedeeld veertiende.

Huidig topclub Monaco kende een bliksemstart, onder aanvoering van zijn architect João Moutinho. De Portugees bereidde binnen een kwartier de treffers voor van Fabinho en Anthony Martial. Diego wist Stekelenburg na zeventig minuten toch te passeren, waarna invaller Nabil Dirar de wedstrijd besliste: 1-3.

Na een dramatische competitiestart mengt Monaco zich stilletjes in de Franse titelrace. Het staat nu vierde, met een wedstrijd en zes punten minder dan leider Paris Saint-Germain.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.