Stekelenburg eindelijk beslissend: 'Helemaal mooi'

Reacties

Zijn debuut voor AS Monaco was er direct een om niet snel te vergeten. Maarten Stekelenburg noemt zichzelf dan ook een 'heel tevreden mens'.

Stekelenburg eindelijk beslissend: 'Helemaal mooi'

Sinds zijn arriveren in Monaco was Stekelenburg veroordeeld tot een reserverol achter Danijel Subasic. Tot woensdag, toen hij in het Coupe de la Ligue-duel met Olympique Lyon dan eindelijk onder de lat kon plaatsnemen bij de Monegasken.

'Het was natuurlijk ook mooi dat het tegen een goede en aansprekende tegenstander was', zegt de doelman op de website van Sport-Promotion, zijn zaakwaarnemersbureau. 'En als het dan tijdens de wedstrijd ook min of meer loopt zoals je wilt dat het loopt, dan is dat helemaal mooi.'

Stekelenburg had een cruciaal aandeel in het succes van AS Monaco, dat na het succes tegen Lyon in de kwartfinale Guingamp als volgende opponent krijgt. De goalie was de gevierde man door de zesde Lyon-inzet in de penaltyreeks van Jordan Ferri te keren.

'Je wilt als keeper altijd beslissend zijn en het stoppen van die strafschop was zeker een beslissend moment. Het is dus wel duidelijk dat ik nu een heel tevreden mens ben', aldus de 32-jarige doelman.

Hoewel zijn speeltijd zeer beperkt is, heeft Stekelenburg 'geen moment spijt' van zijn overstap van Fulham naar AS Monaco. 'Ik wist dat zij al een uitstekende keeper hadden. Maar het is goed als er een gezonde concurrentiestrijd is. Dat hoort natuurlijk ook bij een club met ambities.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.