Stekelenburg bij debuut meteen beslissend in penaltyserie

Reacties

Maarten Stekelenburg heeft zich bij zijn debuut voor AS Monaco meteen van zijn beste kant laten zien. De 32-jarige doelman groeide in de achtste finale van de strijd om de Coupe de la Ligue tegen Olympique Lyon uit tot held van de strafschoppenserie.

Stekelenburg bij debuut meteen beslissend in penaltyserie

In wat zijn eerste officiële optreden van het seizoen was, bewaarde Stekelenburg zijn beste redding voor het laatst. De voormalige eerste doelman van Ajax en het Nederlands elftal stopte de zesde en beslissende penalty van Jordan Ferri, waardoor Monaco zich plaatste voor de kwartfinale (5-4).

Stekelenburg had in de reguliere speeltijd pas na 107 minuten voor het eerst moeten buigen, toen Alexandre Lacazette op aangeven Yoann Gourcuff gelijkmaakte. Tien minuten eerder had Yannick Ferreira-Carrasco zijn gemiste penalty van even daarvoor goedgemaakt met de 0-1.

In de penaltyserie stond Monaco dankzij een misser van Jérémy Toulalan meteen op achterstand, maar omdat de volgende vijf penalty's wel raak waren en behalve Ferri ook Bakari Koné miste - hij schoot over - groeide de Stekelenburg, normaal gesproken stand-in van Danijel Subasic, uit tot matchwinner.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.