Steijn: 'Vanaf de eerste gesprekken een goed gevoel'

Reacties

Maurice Steijn kijkt uit naar zijn tweede klus als hoofdtrainer, al had de Hagenaar wel wat bedenktijd nodig voordat hij tot een akkoord kwam met VVV-Venlo. Donderdagmiddag werd Steijn gepresenteerd bij de Limburgers.

Steijn: 'Vanaf de eerste gesprekken een goed gevoel'

'Vanaf de eerste gesprekken met deze club heb ik er een goed gevoel bij', laat Steijn weten op de clubwebsite van de Limburgers. 'De toon en de inhoud van de gesprekken waren erg positief en daarom heb ik voor VVV-Venlo gekozen.'

De Limburgse club was wekenlang op zoek naar een vervanger voor René Trost, wiens contract na zijn eerste seizoen niet werd verlengd. Steijn was een van de eerste kandidaten met wie VVV in gesprek ging, maar in eerste instantie had de oud-speler van ADO Den Haag en NAC Breda zijn twijfels.

Hoewel de plannen van de club hem aanspraken, hikte hij aan tegen de reisafstand tussen zijn woonplaats Den Haag en Venlo. VVV polste een aantal andere trainers (onder meer Adrie Koster, Harm van Veldhoven, Ruud Brood, Pim Verbeek en Jan Wouters werden benaderd), maar bleef contact houden met Steijn. Met succes.

'Er waren ook aanbiedingen van andere clubs, maar mijn keuze voor VVV is weloverwogen. Ik kijk er naar uit om maandag met de staf en de selectie aan de slag te gaan', aldus Steijn. Ook adviseur voetbalzaken Stan Valckx is zeer verheugd met de aanstelling van de Hagenaar.

'We waren op zoek naar een ambitieuze trainer die een duidelijke visie heeft en die ook goed kan uitdragen', legt Valckx uit. 'We hebben een jonge groep die sturing nodig heeft en zijn ervan overtuigd dat Maurice al die kwaliteiten in zich heeft.'

VVV wordt Steijns tweede club als hoofdcoach in het betaalde voetbal. Tussen 1 juli 2011 en 5 februari van dit jaar was hij trainer van ADO, waarmee hij als vijftiende en als negende eindigde in de Eredivisie. Halverwege zijn derde seizoen werd hij ontslagen na aanhoudende slechte resultaten.

Volg het WK in Brazilië met VI Premium. Nu de eerste twee maanden met 50% korting.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.