Steijn: 'Heb mezelf in bescherming genomen denk ik'

ADO Den Haag stelde zondag zijn eigen trainer Maurice Steijn zozeer teleur dat die na één helft tegen RKC Waalwijk de kleedkamer links liet liggen.

Ondanks de 4-0 nederlaag tegen Vitesse had Steijn twee weken geleden complimenten uitgedeeld aan zijn ploeg. D 4-0 nederlaag in Waalwijk stelde de trainer echter teleur. 'Ik dacht dat we als ploeg heel ver waren om dit soort wedstrijd geconcentreerd te spelen. Met nederlagen kan ik leven, maar niet met de manier waarop we hier verliezen.'

'Het was een complete offday. Ik weet niet wat ik er anders van kan maken', vervolgde Steijn tegen Eredivisie Live. De trainer was met goede hoop op weg naar Waalwijk gegaan. 'Maar vanaf seconde één waren we niet bij de les. Dat is geen pech, als je ziet hoe we de doelpunten weggeven en hoe slap we in de duels waren.'

Vooral de eerste helft maakte ADO Den Haag een slechte indruk. Steijn bleef in de rust zelfs buiten de kleedkamer. 'Het had in mijn ogen niet zoveel nut om heel boos te worden. Ik had wel meer spelers kunnen wisselen dan de twee die ik heb vervangen. Ik denk dat ik mezelf in bescherming heb genomen.'

Tom Beugelsdijk was met Dico Koppers een van de twee slachtoffers. De centrale verdediger, die met twee blunders een negatieve hoofdrol speelde, wil de wedstrijd tegen RKC ook zo snel mogelijk vergeten. 'Individuele fouten, het mag niet gebeuren maar het gebeurt wel.'

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.