Stegeman wil dominanter worden met Heracles

Reacties

Door het Europese debuut is het seizoen van Heracles Almelo bij voorbaat historisch te noemen. Het Europa League-avontuur is een beloning voor de prestaties van afgelopen seizoen, waarin de club uit Overijssel de play-offs als winnaar afsloot.

Stegeman wil dominanter worden met Heracles

Trainer John Stegeman ontvouwt in de nieuwe Voetbal International zijn doelstellingen voor het komende seizoen. 'Ik wil vooral beter worden dan vorig seizoen. En dan kijk ik niet naar de ranglijst, want dat is niet reëel. Wel vind ik dat we dominanter moeten kunnen voetballen en van daaruit gemakkelijker wedstrijden gaan winnen', aldus Stegeman.

'Kijk alle uitslagen maar na: we hebben afgelopen seizoen vrijwel nooit dik gewonnen. Dat hoeft ook niet, winnen is winnen. Maar ik zou wel wat meer in control willen zijn. Je ziet weleens van die ploegen die aan een wedstrijd beginnen met de uitstraling van: We winnen vandaag toch wel, maakt niet uit. En dat vervolgens ook vrij eenvoudig doen. Die overtuiging moeten wij met z'n allen óók gaan krijgen.'

Stegeman benadrukt dat Heracles het Europese avontuur niet als een veredeld schoolreisje ziet. 'Wij gaan echt niet naïef, op z'n Hollands, volle bak naar voren. Wij willen een goed resultaat halen en ik vind dat wij dat kunnen. In de laatste wedstrijd van de play-offs, uit tegen FC Utrecht, hebben we geduldig en volwassen gespeeld. Het niveau was niet altijd top, maar de uitvoering was dat wel. We speelden geconcentreerd en durfden op onze kansen te wachten. Dat zal tegen Arouca ook moeten.'

Lees in de nieuwe editie van Voetbal International het hele interview met John Stegeman. Bestel VI nr. 30 online of lees het artikel op VI Premium.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.