Stegeman trots: 'Ajax heeft voor rust geen kans gehad'

John Stegeman is ondanks de 0-2 nederlaag tegen Ajax trots op Heracles Almelo. Hij vindt dat de Heraclieden het de Amsterdammers moeilijk hebben gemaakt.

'In de eerste helft hadden we het prima voor elkaar', zo analyseerde de Heracles-coach in gesprek met de NOS. 'Wij kregen de grote kansen, maar scoren niet. Volgens mij heeft Ajax geen kans gehad in de eerste helft. Maar je moet jezelf daarvoor belonen. Dat hebben we niet gedaan. En Ajax scoorde in de blessuretijd van de eerste helft wel.'

'In de tweede helft hebben we ook nog wel wat kansjes gehad, maar het viel dit keer niet de goede kant op', vervolgde Stegeman. 'Het vernuft dat Andersen (maker van de 0-2, red.) wel heeft om die bal in de kruising te schieten, hebben wij niet. Want wij hadden óók dat soort kansen. We hebben dan misschien verloren, uiteindelijk ben ik wel tevreden en trots op de manier waarop we hebben gespeeld.'

Met Heracles bezet Stegeman de vijftiende plaats. De voorsprong op nummer zestien NAC Breda is maar een puntje waardoor de Tukkers geenszins zeker zijn van rechtstreekse handhaving. De Bredanaars verzuimden de ploeg van Stegeman al te passeren omdat zij in eigen huis tegen hekkensluiter Dordrecht niet verder kwamen dan 2-2.