Stegeman tevreden over experiment met Avdic

Reacties

Heracles Almelo zal zaterdag tegen SC Heerenveen moeten aantreden zonder de verdedigers Bart Schenkeveld en Mike te Wierik. De kans dat Heracles-trainer John Stegeman het geslaagde experiment met Denni Avdic als nummer tien herhaalt, is groot.

Stegeman tevreden over experiment met Avdic

De 23-jarige Schenkeveld viel tijdens het gelijkspel met Vitesse (1-1, 13 maart) uit met een knieblessure. Volgende week kan de verdediger pas weer aantreden op het trainingsveld.

Te Wierik is in februari geopereerd aan zijn buikwand. Na een herstelperiode is de 22-jarige verdediger weer begonnen aan de veldtraining, maar het treffen van zaterdag komt voor hem te vroeg.

Experiment
Tegen ADO Den Haag (3-1 zege, afgelopen zondag) zette Stegeman de twee centrumspitsen Wout Weghorst en Denni Avdic in de basis. De 26-jarige Zweed werd op de nummer 10-positie geposteerd. Stegeman is tevreden over het experiment. 'We zijn mede tot deze keuze gekomen doordat Bryan Linssen was geschorst, maar deze optie is zeker voor herhaling vatbaar. Denni voelt zich erg prettig op die positie, hij is een technisch vaardige speler waardoor je goed met hem kunt doorvoetballen en hij schroomt ook het vuile werk niet.'

Heracles, dat op de vijftiende plaats staat, kijkt na de overwinning op ADO omhoog. 'Deze overwinning geeft vertrouwen voor het restant van de competitie. Hoewel er druk op de wedstrijd zat hebben we lef getoond. Dat is uiteindelijk beloond.'

Heracles heeft als nummer vijftien twee punten voorsprong op nummer zestien Go Ahead Eagles. Als die stek minimaal gehandhaafd blijft in het restant van de competitie, is de ploeg van Stegeman zeker van lijfsbehoud zónder play-offs.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.