Stegeman leest Darri en slapende verdedigers de les

Heracles Almelo begon op bezoek bij Roda JC Kerkrade voor de derde keer op rij aan het nieuwe Eredivisie-seizoen met een nederlaag (3-1). Het zorgde ervoor dat trainer John Stegeman na afloop, zo erkende hij zelf, boos was op zijn spelers.

Stegeman zag Brahim Darri in de tweede helft een dot van een kans op de gelijkmaker missen. 'Dat was een sleutelmoment, maar ik had niet het gevoel dat wij heel snel de 2-2 zouden maken in de tweede helft', aldus Stegeman, die zijn ploeg alleen in het eerste deel van de eerst helft goed vond spelen. 'Maar we gaven de doelpunten kinderlijk eenvoudig weg. Zo hebben we Roda in het zadel geholpen. Ook vlak na rust. Toen stonden we gewoon nog te pitten.'

Vervolgens zag de coach van Heracles dat zijn ploeg grote moeite had om kansen te creëren op jacht naar de gelijkmaker. Des te vervelender was het dat Darri oog in oog met doelman Benjamin van Leer een mislukte stift produceerde. 'Dat was gewoon slecht. Hij moet die bal minimaal tussen de palen jassen, dit was half werk. Brahim moet dat leren. Hij creëert veel, maar zijn rendement moet omhoog. Dit was een mooi moment om een doelpunt te maken.'

Omdat dat doelpunt niet viel begint Heracles opnieuw net als vorig jaar met een nederlaag aan het nieuwe seizoen. Een zege was juist zo welkom, om te voorkomen dat de herinneringen teruggaan naar slechte seizoenstart met nul punten uit de eerste zeven duels. 'Het was wel de bedoeling om nu te beginnen met een zege', erkende Stegeman met een glimlach. 'Gelukkig hebben we volgende week weer een kans om drie punten te pakken.' Dan komt met NEC een promovendus op bezoek.