Stegeman is afgekoeld: 'Ik wil het oude Heracles terugzien'

Reacties

Na zijn tirade van dinsdagavond wil Heracles Almelo-trainer John Stegeman niet al te lang meer stilstaan bij de wanprestatie van zijn ploeg tegen SC Cambuur. Na de bekernederlaag (0-3) wacht zondag in Arnhem immers Vitesse als laatste tegenstander in 2014.

Stegeman is afgekoeld: 'Ik wil het oude Heracles terugzien'

Dinsdag vertelde Stegeman nog zich diep te schamen na het verlies tegen de Friezen, die ook nog eens lang met tien man speelden. 'Als je in de Eredivisie zó gaat opereren, dan word je door iedereen weggevaagd. Ik heb vandaag net als afgelopen vrijdag (1-1 op eigen veld tegen FC Dordrecht, red.) de basisprincipes gemist bij ons. Dan snappen we het volgens mij nog niet helemaal.' 

In Arnhem wil Stegeman vooral een strijdbaar elftal zien. 'We gaan en moeten door. Blijven hangen heeft geen zin', haalt hij het bekerduel nog wel even aan in zijn voorbeschouwing op het duel van zondag. 'Hier moeten we samen weer uitknokken. 'Ik wil het oude vertrouwde Heracles terugzien, dat het iedere tegenstander moeilijk kan maken. '

Over de Arnhemmers is Stegeman lovend. 'Ik heb gisteravond wel een heel goed Vitesse gezien. Ze hadden lang niet gewonnen, maar deden dat in de Arena met maar liefst 4-0. En dat had nog meer kunnen zijn. Vitesse klapte erop, daar had Ajax geen antwoord op. Ajax wilde wel voetballen, maar kwam er gewoon niet onderuit. Vitesse wil graag voetballen, is creatief en creëert veel kansen. Het is een complete ploeg, maar de laatste tijd ontbrak het aan doelpunten. Tot gisteren dus', aldus Stegeman, die het zonder de geblesseerden Simon Cziommer (kuit), Bart Schenkeveld (knie) en Mark Engberink (hamstring) zal moeten doen.

Overigens is het verschil tussen Heracles, dat veertiende staat, en Vitesse maar drie punten. Dat pleit voor Stegeman, aangezien de Heraclieden lang de hekkensluiter van de Eredivisie waren. Onder leiding van de opvolger van Jan de Jonge kan die opmars besloten worden met een goed resultaat in de laatste competitiewedstrijd van de eerste seizoenshelft.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.