Stegeman denkt dat hij PSV al aan titel kan helpen

Reacties

In de strijd tegen degradatie krijgt Heracles Almelo zaterdag om 20.45 uur Ajax op bezoek. Het duel is ook direct van invloed op de titelstrijd. Als Heracles op eigen veld voor het eerst in vijftig jaar (1-0 in 1965) weer wint van de Amsterdammers in competitieverband kan PSV immers al dit weekend kampioen worden.

Stegeman denkt dat hij PSV al aan titel kan helpen

Bij een zege van PSV op PEC Zwolle vrijdagavond zou het gat met Ajax voor speelronden voor het einde dan immers dertien punten bedragen. Trainer John Stegeman acht niet onmogelijk dat zijn spelers de aanstaande landskampioen te hulp schieten. 'Ik zie elke wedstrijd kansen, ook tegen Ajax', zegt Stegeman op de website van de nummer vijftien van de Eredivisie. 'Als wij gedisciplineerd en vanuit de taak spelen kunnen we een heel eind komen.'

Met een zege op Ajax, dat de afgelopen twee seizoenen niet verder kwam dan een gelijkspel in Almelo, zou Heracles ook zichzelf een goede dienst bewijzen. Met slechts twee punten meer dan nummer zestien NAC Breda, dat zaterdag hekkensluiter FC Dordrecht op bezoek krijgt, dreigen nog altijd de play-offs tegen degradatie.

Heracles won afgelopen zaterdag nog met 3-2 in Dordrecht. De laatste thuiszege dateert echter alweer van 14 februari (2-0 tegen Feyenoord). Stegeman aast nu op een nieuwe stunt. Het uitduel in Amsterdam geeft hem hoop. 'In Amsterdam hebben we het moeilijk gehad, maar we konden het bijbenen en kregen in de slotfase zelfs nog kansen om 2-2 te maken. Tegen Ajax moet je scherp, fel en fysiek goed zijn.'

Blessures
Dat zullen de spelers van Heracles moeten doen zonder Jeroen Veldmate, die door een hamstringblessure vier weken aan de kant staat. Mike te Wierik is na twee maanden afwezigheid door een buikspierblessure wel weer inzetbaar. Bart Schenkeveld moet zijn rentree nog even uitstellen. De 23-jarige verdediger is op de weg terug van een knieblessure, maar moet eerst nog minuten maken bij de beloften.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.