Stegeman: 'Ajax speelt het moeilijkste voetbal dat er is'

Reacties

John Stegeman heeft collega Peter Bosz enorm geprezen. De Heracles-trainer treft zondag in de Amsterdam Arena naar eigen zeggen zijn inspiratiebron. Ajax neemt het dan om 16.45 uur op tegen de Heraclieden.

Stegeman: 'Ajax speelt het moeilijkste voetbal dat er is'

Vincent Vermeij (knie), Gor Agbaljan (achillespees) en Peter van Ooijen (meniscus) zijn er zondag vanwege blessures niet bij, maar Stegeman is hoopvol. Hij hoopt met Heracles aansluiting te vinden met de subtop. 'Ik heb vorige week gezegd dat we proberen om naar boven toe een deurtje in te trappen. We zijn nog niet veilig met 28 punten, maar het is wel een goede basis', aldus de coach op de Heracles-site. De achterstand van de club uit Almelo, die negende staat, op nummer acht Vitesse is nu vijf punten.

Ajax heeft totaal andere belangen. De Amsterdammers hopen na het Europa League-succes zondag te profiteren van gemors bij de topper tussen Feyenoord en PSV. Ongeacht de stand in de Eredivisie mag Ajax volgens Stegeman blij zijn met een coach als Bosz, een van zijn voorgangers bij Heracles.

Stegeman: 'Bosz was mijn inspiratiebron om het trainersvak in te gaan. Ik respecteer en waardeer zijn manier van denken over voetbal enorm. Druk naar voren, dominant zijn. Hij houdt van de schoonheid van het spel. Hij is altijd blijven vasthouden aan zijn visie en heeft die steeds verbeterd. Ajax speelt het moeilijkste voetbal dat er is.'

Ajax - Heracles staat overigens onder leiding van arbiter Serdar Gözübüyuk, de vervanger van Dennis Higler.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.